Predsjednik Milanović dodijelio Povelju Republike Hrvatske gimnastičaru Tinu Srbiću

Predsjednik Milanović dodijelio Povelju Republike Hrvatske gimnastičaru Tinu Srbiću

Predsjednik Republike Zoran Milanović dodijelio je Povelju Republike Hrvatske gimnastičaru Tinu Srbiću, a njegovog trenera Lucijana Krcea odlikovao je Redom hrvatskog pletera. 

Tin Srbić dobio je Povelju Republike Hrvatske za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., te za promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske. Trener Lucijan Krce odlikovan je za izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., te za promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu. Predsjednik Milanović uručio im je odlikovanja danas u Uredu Predsjednika Republike na sastanku na kojemu je bio i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik.  

Osim olimpijske srebrne medalje iz Tokija, hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je proteklih godina niz medalja na svjetskim i europskim prvenstvima u gimnastici, kao i na Svjetskim kupovima.  Zadnja među njima je srebrna medalja osvojena nedavno na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu, čime si je Tin Srbić ujedno osigurao i nastup na Olimpijskim igrama iduće godine u Parizu. Na Svjetskim prvenstvima u gimnastici osvojio je ukupno tri medalje (jednu zlatnu i dvije srebrne), a na Europskim prvenstvima također tri medalje (jednu zlatnu i dvije srebrne).

 Uz predsjednika Milanovića bio je povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.