Otvorene prijave za javne potrebe u kulturi Varaždinske županije za 2024. godinu, prijave do 30. listopada

Otvorene prijave za javne potrebe u kulturi Varaždinske županije za 2024. godinu, prijave do 30. listopada

Varaždinska županije objavila je Javni poziv za javne potrebe u kulturi Varaždinske županije za 2024. godinu, a sukladno Zakonu o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi. Javni poziv će biti otvoren do 30. listopada 2023. godine do 14 sati.

 Cilj programa javnih potreba u kulturi jest podrška programima i projektima koji se ističu kvalitetom, stručnošću, kontinuitetom, značajem i prepoznatljivošću u lokalnoj sredini te onih profiliranih na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom planu s posebnim naglaskom na očuvanje tradicionalnih i običajnih vrijednosti te razvojem novih, suvremenih i interdisciplinarnih kulturnih praksi, programi koji se održavaju u manjim mjestima, programi koji posebno promiču prostorno ravnomjeran razvoj kulture i umjetničkog stvaralaštva diljem Varaždinske županije.

 Prioriteti programa javnih potreba u kulturi Varaždinske županije prvenstveno se odnose na očuvanje običajne i tradicijske kulture, očuvanje kulturne baštine, tradicionalnih kulturnih manifestacija, amaterske kulture, profesionalne i institucijske kulture, poticanje kulturno-umjetničkog stvaralaštva, programe koji promiču sadržaj ili teme vezane uz Varaždinsku županiju, kajkavski jezik, umjetnike i znamenite ličnosti s područja Varaždinske županije, programi za djecu i mlade, programi u kojima sudjeluju osobe s poteškoćama, gluhe i nagluhe osobe, slijepe i slabovidne osobe, programi koji se održavaju kontinuirano, programi koji promiču opće ljudske vrijednosti i tematiziraju marginalizirane i ranjive skupina društva.

 Pozivaju se ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici, udruge te druge pravne i fizičke osobe registrirane za djelatnosti i područja kulture da se jave na poziv s programima u kulturi koje planiraju raditi u 2024. godini. Javni poziv s uputama za predlagatelje i online prijavnicom dostupan je na mrežnim stranicama Varaždinske županije, a nakon ispunjavanja online prijavnice, prijavnicu je potrebno potpisati i poslati poštom s dodatnom dokumentacijom ili e-mailom ako predlagatelj posjeduje elektronički potpis.

 U slučaju pitanja, nedoumica ili potrebe za dodatnim objašnjenjima, zainteresirani se mogu javiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..  

 Javni poziv je dostupan na sljedećoj poveznici:

https://tinyurl.com/28kwsy8a

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.