Predsjednik Milanović razgovarao s predsjednicom Međunarodnog odbora Crvenog križa Mirjanom Špoljarić Egger

Predsjednik Milanović razgovarao s predsjednicom Međunarodnog odbora Crvenog križa Mirjanom Špoljarić Egger

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predsjednicom Međunarodnog odbora Crvenog križa Mirjanom Špoljarić Egger. Razgovarali su o višegodišnjoj suradnji Međunarodnog odbora Crvenog križa i Republike Hrvatske koja redovito sudjeluje u financiranju humanitarnog djelovanja te međunarodne organizacije. Tema sastanka bilo je i humanitarno djelovanje Međunarodnog odbora Crvenog križa na kriznim žarištima širom svijeta koja su posljedica prirodnih katastrofa, vremenskih nepogoda i ratova.

 Mirjana Špoljarić Egger izabrana je na dužnost predsjednice Međunarodnog odbora Crvenog križa u listopadu prošle godine i prva je žena izabrana da vodi ovu svjetski važnu humanitarnu organizaciju. Švicarska je diplomatkinja rođena u Hrvatskoj. Hrvatska surađuje s Međunarodnim odborom Crvenog križa još od 1991. godine, a Hrvatski Crveni križ je od 2017. do 2020. godine bio i član Upravljačkog tijela Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca zahvaljujući dokazanom iskustvu i regionalnom liderstvu u pripremljenosti i upravljanju kriznim situacijama.

 Uz predsjednicu Mirjanu Špoljarić Egger na sastanku s predsjednikom Milanovićem bila je šefica Kabineta predsjednice Međunarodnog odbora Crvenog križa Elyse Mosquini, a uz predsjednika Milanovića bili su predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i stalni otpravnik  poslova u Stalnoj misiji RH pri Uredu Ujedinjenih naroda i ostalim međunarodnim organizacijama u Ženevi Gordan Markotić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.