Predsjednik Milanović razgovarao s mladim robotičarima koji će predstavljati Hrvatsku na svjetskom natjecanju u Singapuru

Predsjednik Milanović razgovarao s mladim robotičarima koji će predstavljati Hrvatsku na svjetskom natjecanju u Singapuru

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s mladim robotičarima okupljenima u „Team Croatia“ i njihovim mentorima iz Centra za tehnološki razvoj i STEM obrazovanje „Pozitron “ iz Rovinja. Sastanak je održan povodom njihovog skorog odlaska na natjecanje FIRST Global Challenge 2023. koje će se održati u Singapuru pa im je predsjednik Milanović poželio uspješan plasman na natjecanju.           

„Team Croatia“ je tim robotičara sastavljen od srednjoškolskih učenika iz više gradova u Istri, a u njemu su Marija Šimunović, Stefano Propat, Adrian Legović, Leon Matejčić i Ana Sošić,  voditeljice ekipe Iva Sošić i Maša Šverko te mentori Lovro Šverko, Jelena Svilar, Lara Kukec i Alen Vinčić. Mladi robotičari iz Istre ove su godine uspješno prošli nacionalne kvalifikacije i na taj način osigurali svoje mjesto na natjecanju u robotici FIRST Global Challenge 2023. kao predstavnici Hrvatske. Predsjedniku Milanoviću prezentirali su robota s kojim su prošli kvalifikacije, kao i projekt s kojim će se natjecati u Singapuru.  

Voditelji i mentori mladih robotičara pojasnili su predsjedniku Milanoviću kako je Centar „Pozitron“ nastao kao inicijativa nekoliko entuzijasta koji su željeli pružiti što kvalitetnije obrazovanje djeci i mladima u području računarstva, robotike i programiranja. Članovi su nastavnici stručnih predmeta iz područja elektrotehnike i računarstva s velikim iskustvom u projektnom radu iz navedenih područja, istaknuli su na sastanku.  

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.