Kampovima džuda, boksa i košarke završavaju nikad posjećeniji kampovi za djecu u Čakovcu “Svaki tjedan sport jedan”

Kampovima džuda, boksa i košarke završavaju nikad posjećeniji kampovi za djecu u Čakovcu “Svaki tjedan sport jedan”

19. izdanje ljetnih kampova “Svaki tjedan sport jedan”, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca i sportskih klubova, te pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, ove je godine djeci s područja cijelog Međimurja ponudilo 23 različita kampa iz 18 sportova.

Posljednji tjedan prije početka nove školske godine omogućio im je sudjelovanje na jutarnjim kampovima džuda u organizaciji Judo kluba Zrinski” Čakovec i boksa, kojeg je proveo Boksački klub Čakovec, te popodnevni kamp košarke u organizaciji Košarkaškog kluba Mladost Ivanovec. U čakovečkoj streljani djeca su se upoznala s osnovama džuda, a u društvu redom trenera i mladih sportaša koji nižu uspjeh za uspjehom diljem zemlje i na međunarodnim natjecanjima. Prostori Boksačkog kluba Čakovec pak su i ove godine bili posebno zanimljivi svim polaznicima kampova, koji su stigli u zavidnom broju ponukani i najnovijom medaljom Tie Zadravec na Europskom kadetskom prvenstvu. Košarkaši u Ivanovcu pak oduvijek imaju velik interes za svoje kampove, što potvrđuje i njihov uspješan podmladak.

Ponuda sportova, kvaliteta sadržaja, ali i stručno vodstvo i treneri pokazali su se tijekom ljeta kao pun pogodak, kako se ove godine sveukupno na svim kampovima odazvao rekordan broj sudionika, njih 502, što je za 20 posto više od rekordne 2022. godine.

U to se i osobno uvjerila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je uz Tomicu Jakopca, tajnika čakovečke zajednice sportova posjetila kampove i dobila uvid u zadovoljstvo djece ponuđenim aktivnostima tijekom ljeta. Pritom su joj izrazili i svoje ambicije za učlanjenje u neke od sportskih klubova, što je uz kretanje i samo bavljenje sportom, jedan od glavnih ciljeva ovog projekta.

Spomenimo kako je tijekom ljetnih mjeseci i školskih praznika djeci omogućen neograničeni broj dolazaka na sportske kampove za cijenu članarine od 15 eura, a pritom im je svaki dan osigurano osvježenje te su dobili bočicu za piće i majicu. Osim sportskog dijela, upoznavanja i druženja s vršnjacima, pripremljena su i brojna predavanja s temama iz građanskog odgoja, o vršnjačkom nasilju, broju 112, kako se ponašati u prometu itd.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.