Održan radni sastanak župana Stričaka s načelnicima i gradonačelnicima

Održan radni sastanak župana Stričaka s načelnicima i gradonačelnicima

Aktualnosti vezane uz početak nove školske godine bile su glavna tema radnog sastanka župana Anđelka Stričaka s načelnicima i gradonačelnicima, koji je održan danas u Županijskoj palači. 

- Ovim radnim sastankom nastavili smo kontinuirani dijalog s čelnicima općina i gradova, koji prvi na terenu detektiraju što je potrebno riješiti i poboljšati, a Županija je tu da bude pomoć i podrška s ciljem ravnomjernog razvoja. Danas smo raspravljali o najaktualnijoj temi, a to je početak nove školske godine u kojoj, među ostalim, osiguravamo nastavak programa produženog boravka te pomoćnike u nastavi. Sve naše načelnike i gradonačelnike pozvao sam da i ove godine dočekaju prvašiće kako bi se što ljepše i ugodnije osjećali na početku svojeg osnovnoškolskog obrazovanja – rekao je župan Anđelko Stričak.   

Nova školska godina 2023./2024. počinje 4. rujna, a na županijskoj razini svečano će biti obilježena u OŠ Kneginec Gornji i Elektrostrojarskoj školi Varaždin, izvijestio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek. 

- U srednjim školama imamo upisana 752 učenika iz 17 županija, dok istovremeno svega 30 naših učenika pohađa srednje škole u drugim županijama. U učeničkim domovima u Varaždinu i Maruševcu su upisana 82 nova učenika, koji dolaze iz 13 županija. Na temelju svih saznanja koje imamo, s ponosom možemo reći da smo najtolerantnija županija što se tiče obrazovanja, jer se nitko ne bi došao školovati ovdje da kod nas nešto nije dobro. Što se tiče osnovnih škola, iako u novoj školskoj godini bilježimo 246 učenika manje, taj pad je ravnomjerno raspoređen zahvaljujući čemu nema tehnološkog viška u školama. Vidljivo je da istovremeno u školama raste potreba za pomoćnicima u nastavi. U odnosu na ovu školsku godinu, u novoj će u školama čiji je osnivač Županija raditi 126 pomoćnika, što je 17 više – rekao je dr. sc. Huđek. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.