Policija raspisala tjeralicu za Grkom i petoricom Hrvata

Policija raspisala tjeralicu za Grkom i petoricom Hrvata

Prema grčkim medijima, rezultati usporedne analize DNK optuženih navijača i žrtve ne pomažu u otkrivanju počinitelja ubojstva. Čekaju se još rezultati analize zaplijenjenih predmeta, a istraga se preusmjerava na analizu videosnimki i podataka s mobitela.
Dan je uoči uzvratne utakmice Dinamo - AEK u Ateni pa će zbog tragičnog događaja i nereda od prije 11 dana, utakmica biti u fokusu policije i javnosti. Grčki mediji javljaju kako se istraga ponovno širi, te da je policija raspisala tjeralicu za Grkom i petoricom Hrvata. Također navode i kako sumnjaju da neki od njih još nisu uspjeli napustiti Grčku. 

Provjeravaju se oduzeti mobiteli, pregledavaju videosnimke s mjesta sukoba huligana. Grci prenose i kako čekaju da im se iz Hrvatske dostave podaci o kaznenim i prekršajnim evidencijama pritvorenih. 
Premijer Plenković od grčkog je premijera Mitsotakisa zatražio "hitnu deportaciju onih za koje se otkloni sumnja za nerede".Premijer Andrej Plenković rekao je da je u razgovoru s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom oštro osudio nasilje.

- Ne prejudicirajući krivnju, izrazio sam sućut zbog pogibije jednog navijača AEK-a. Od premijera sam zatražio da se našim državljanima osigura sigurnost u zatvorskim institucijama. Drugo, da proces bude pravedan, brz i učinkovit. S obzirom na to da nije realno da je svih 100 osumnjičenika jednako odgovorno za nerede, nanošenje ozljeda i uništavanje, da se oni za koje se utvrdi da to nisu, da se što prije deportiraju u Hrvatsku, poručio je Plenković.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.