Premijer Plenković na Hvaru uručio ugovore za projekte vrijedne 1,3 milijuna eura: Vlada brine o hrvatskim otocima

Premijer Plenković na Hvaru uručio ugovore za projekte vrijedne 1,3 milijuna eura: Vlada brine o hrvatskim otocima

Uručivši korisnicima na otoku Hvaru ugovore za projekte vrijedne 1,3 milijuna eura, premijer Plenković istaknuo je da se radi samo o dijelu brojnih projekata ulaganja Vlade u hrvatske otoke. Podsjetio je da je Vlada za otoke u novoj financijskoj perspektivi osigurala 150 milijuna eura, od kojih će otoci u Splitsko-dalmatinskoj županiji dobiti 35 milijuna eura. Tijekom boravka na Hvaru premijer se sastao i s direktorom tvrtke Bugatti Rimac Matom Rimcem i direktorom Europa Parka Michaelom Mackom. Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas otok Hvar i sastao se s gradonačelnikom Grada Hvara Rikardom Novakom, gradonačelnikom Grada Staroga Grada Antonijom Škarpom, načelnikom Općine Jelsa Nikšom Peronjom te načelnikom Općine Sućuraj Ivanom Slavićem.  
Nakon sastanka premijer Plenković uručio je ugovore iz Poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata jedinicama lokalne i regionalne samouprave korisnicima Gradu Starom Grad za projekt adaptacije prostora za pripremu hrane Dječjeg vrtića „Sardelice“, Hrvatskom vodovodu d.o.o. za projekt izgradnje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Jelsa-Vrbovska i Stari Grad te Gradu Hvaru za projekt uređenja pomoćnih prostorija Sportsko-društvenog centra Tenis.  
Premijer Plenković kazao je da su ti projekti, vrijedni 1,3 milijuna eura, dio brojnih projekata ulaganja Vlade u hrvatske otoke, naglasivši pritom da je i zgrada Hvarskog kazališta, u kojoj se održao današnji sastanak, također obnovljena u mandatu ove Vlade.
 
Za daljnji razvoj hrvatskih otoka Vlada je osigurala 150 milijuna eura u novoj financijskoj perspektivi
 
Podsjetio je da je Vlada za otoke u novoj financijskoj perspektivi osigurala 150 milijuna eura. Od tih će sredstava, dodao je, otoci u Splitsko-dalmatinskoj županiji dobiti 35 milijuna eura, što će značiti još bolji razvoj otoka, ali i njihovo bolje povezivanje s kopnom i drugim otocima. 
Tijekom boravka na Hvaru, predsjednik Vlade sastao se i s direktorom tvrtke Bugatti Rimac Matom Rimcem i direktorom Europa Parka Michaelom Mackom, a sudjelovao je i u prigodnom programu u organizaciji grupe Europa Park i tvrtke Bugatti Rimac. 
Suradnju Europa Parka i tvrtke Bugatti Rimac premijer Plenković ocijenio je sjajnim projektom, pojasnivši da će Europa Park, jedan od najprestižnijih parkova te vrste, dobiti  i svoj hrvatski dio. 
„Lijepo je da se upravo ta suradnja radi s tvrtkom Rimac, i zbog inovacija i zbog sjajne kombinacije digitalnog i zelenog. Tako će sam Park biti obogaćen ponudom i to na jedan kreativan način, kako to gospodin Rimac i kao proizvođač najbržih električnih vozila, a ujedno i jedini proizvođač automobila u Hrvatskoj, može učiniti“, poručio je.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.