Prijem za predstavnike Grada Labina i Gradskog vijeća mladih Grada Labina

Prijem za predstavnike Grada Labina i Gradskog vijeća mladih Grada Labina

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je 31. svibnja, predstavnike Grada Labina i Gradskog vijeća mladih Grada Labina. Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić predstavio je predsjedniku Milanoviću Gradsko vijeće mladih Grada Labina kojeg čine predstavnici sve tri labinske škole, dvije osnovne - „Ivo Lola Ribar“ i „Matije Vlačića“ - te srednje škole „Mate Blažine“. Vijeće mladih čini 21 učenik vijećnik izabran u svakom razrednom odjeljenju navedenih škola, pojasnio je. 

 Nadalje, voditeljica Gradskog vijeća mladih u Osnovnoj školi „Matije Vlačića“ Silvija Česnik, koja je i kao učenica bila u Vijeću, kazala je kako se učenici sudjelovanjem u radu Gradskog vijeća mladih uče toleranciji, boljoj komunikaciji, izražavanju vlastitih stavova, slobodi govora, govorništvu i javnom nastupu, timskom radu, boljem povezivanju škola u Labinu. Cilj Gradskog vijeća mladih je kroz ideje kritički promišljati te utjecati na promjene unutar lokalne zajednice, slobodno izraziti svoje potrebe i želje te djelovati na školsko ozračje, kao i motivirati i aktivirati samostalno djelovanje djece i mladih u javnom iznošenju svojih potreba, interesa i zahtjeva prema lokalnoj zajednici i na taj način otvoriti i razviti aktivnu komunikaciju između tijela gradske vlasti i mladih, rečeno je prilikom susreta.

Kroz dvadeset godina rada Gradskog vijeća mladih održano je četrdesetak sjednica na razne teme, kazali su predstavnici Gradskog vijeća mladih te naveli da se njihov rad provodi u okviru projekta Labin Zdravi grad kojeg koordinira Grad Labin, a surađuju i s udrugama na lokalnoj razini i šire. Sukladno Poslovniku, predsjednik Gradskog vijeća mladih je gradonačelnik Valter Glavičić, zamjenica predsjednika Gradskog vijeća mladih je iz redova učenika, a sjednicama prisustvuju i pročelnici raznih odjela pri Gradu Labinu. Nakon predstavljanja Gradskog vijeća mladih, predsjednik Milanović odgovarao je na pitanja učenika.

 Osim gradonačelnika Grada Labina, na sastanku u Uredu predsjednika bili su predstavnici Grada Labina; savjetnica za odgoj, obrazovanje i demografiju Vesna Blažina, pročelnik za društvene djelatnosti Borjan Batagelj i administrativna referentica za društvene djelatnosti  Marina Brezac, načelnik Općine Barban Dalibor Paus te voditelji Gradskog vijeća mladih i učenici, članovi Vijeća.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.