Predsjednik Milanović razgovarao s izraelskim ministrom vanjskih poslova Cohenom

Predsjednik Milanović razgovarao s izraelskim ministrom vanjskih poslova Cohenom

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas ministra vanjskih poslova Države Izrael Elia Cohena, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

 Na sastanku u Uredu Predsjednika Republike razgovarali su u bilateralnim odnosima te izrazili zadovoljstvo suradnjom dviju država, Hrvatske i Izraela. Složili su se pri tome kako ima prostora za daljnje unaprjeđenje suradnje na više područja. Ministar Cohen zahvalio je Hrvatskoj na konstruktivnoj suradnji i podršci u multilateralnim organizacijama. Razgovaralo se i o situaciji u jugoistočnoj Europi, uključujući položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i o stanju na Bliskom istoku. Ministar Cohen prenio je predsjedniku Milanoviću poziv predsjednika Herzoga da posjeti Izrael, što je Predsjednik Republike prihvatio.  

 Uz ministra vanjskih poslova Države Izrael na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj Gary Koren, direktor Diplomatskog ureda ministra vanjskih poslova Države Izrael Amrani Yosef, viši savjetnik ministra Avidar Ohad, savjetnik ministra Gilady Guy Israel, direktorica Odjela za Srednju Europu Simovich Sandra, voditelj digitalnih medija Zukerman Neria, glasnogovornik Haiat Lior i zamjenica veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Hadas Dolev.

 Uz predsjednika Milanovića bili su veleposlanica Republike Hrvatske u Državi Izrael Vesela Mrđen Korać, savjetnik predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, savjetnik predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić, ravnatelj Uprave za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Petar Mihatov i tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku Ureda predsjednika Ivan Mutavdžić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.