Gradonačelnik Bosilj: Dosta je uništavanja gradskih prometnica od strane komunalnih tvrtki

Gradonačelnik Bosilj: Dosta je uništavanja gradskih prometnica od strane komunalnih tvrtki

Grad Varaždin otvorio je  savjetovanje s javnošću o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu kojoj  je jedan od glavnih ciljeva spriječiti uništavanje javnih prometnica i pločnika od strane komunalnih tvrtki.  Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj  pozvao je na savjetovanje koje će biti otvoreno do 18. lipnja te je naglasio: Dosta je s uništavanjem gradskih prometnica od strane komunalnih tvrtki! Cijeli grad nam je prekopan od strane HEP-a, telekom operatera, Varkoma i Termoplina na način da rade uzdužne prekope po ulicama i saniraju ih u širini od 60 centimetara. Također rade takve poprečna prekapanja koja postaju s vremenom uleknuća ili „ležeći policajci“.

Iz tog razloga se uvodimo novosti kojima ćemo spriječiti takvo uništavanje ulica. – rekao je gradonačelnik Bosilj te pojasnio: U Varaždinu imamo 270 kilometara nerazvrstanih gradskih cesta, a novac koji se dobiva od komunalne naknade dovoljan je da obnavljamo 4,5 – 5 kilometara godišnje. To znači da bi nam trebalo 50-60 godina da obnovimo svaku prometnicu.  Dosadašnji način izdavanja dozvola za takve radove više neće biti moguć jer su predviđena nova pravila kod izvođenja radova i obnavljanja varaždinskih ulica.

Predložit ću konačni tekst Odluke u kojem će stajati da prometnica koja je od strane grada uređivana u zadnjih sedam godina u slučaju bilo kakvih radova komunalnih tvrtki ili teleoperatera mora biti obnovljena u punoj širini kolničkog traka. Ulice koje su uređivane unatrag 7 do 20 godina morat će se obnavljati od središnje osi ulice  do pločnika s one strane gdje je rađen iskop. Ako se rade poprečni iskopi širina obnove i novog asfaltiranja morat će biti 10 metara od osi prekopa. Samo za prometnice koje su uređivane zadnji put prije 20 godina će se smjeti obnavljati uređivati na dosadašnji način. Također, pločnici će se morati sanirati u cijeloj širini pločnika. – naglasio je gradonačelnik Neven Bosilj i pozvao građane da daju i svoje prijedloge.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.