Ministar Banožić i general Cavoli o Ukrajini: Planiraju se daljnje donacije materijalne pomoći

Ministar Banožić  i general Cavoli o Ukrajini: Planiraju se daljnje donacije materijalne pomoći

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je putem videokonferencije na 12. sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu u četvrtak 25. svibnja 2023. godine koji je održan u Ramsteinu.

Uz ministra Banožića, sastanku je prisustvovao i i zapovjednik Savezničkog zapovjedništva za operacije i američkih snaga za Europu (SACEUR i EUCOM) general zbora Christopher G. Cavoli.

Sastanak je otvorio predsjedavajući, ministar obrane SAD-a Lloyd Austin II, naglasivši važnost redovitog sastajanja i informiranja o novim potrebama ukrajinskih branitelja na terenu.

Ministar obrane Ukrajine Oleksij Reznikov obavijestio je sudionike o aktualnoj situaciji na bojištu te apelirao na pružanje dodatne žurne pomoći i podrške Ukrajini.

Ministri zemalja sudionica te predstavnici Europske unije i NATO-a razmijenili su posljednje informacije o donacijama Ukrajini te iznijeli planirane buduće donacije materijalne pomoći.

Ministar obrane Mario Banožić sudionike sastanka upoznao je s posljednjim donacijama Republike Hrvatske Ukrajini.

Uz ministra Banožića i generala Cavolija, sastanku je nazočio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH adimiral Robert Hranj te ravnateljica Uprave za obrambenu politiku Dunja Bujan Šujster.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.