Nakon 15 godina Čakovec napokon dobiva novi COO! Gradonačelnica i župan u Zagrebu s ministrima i u nazočnosti predsjednika Vlade RH potpisali Sporazum o financiranju

Nakon 15 godina Čakovec napokon dobiva novi COO! Gradonačelnica i župan u Zagrebu s ministrima i u nazočnosti predsjednika Vlade RH potpisali Sporazum o financiranju

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu danas je potpisan dugoočekivani Sporazum o izgradnji zgrade i sportske dvorane Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec. Nakon niza apela, molbi i radnih sastanaka, sve redom urodilo je plodom te su gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i župan Međimurske županije Matija Posavec potpisali Sporazum s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom te ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem, u prisustvu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Kako je, prema ranije postignutom dogovoru, nositelj investicije Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, sredstva za izgradnju nove škole i centra za korisnike te djelatnike COO-a predviđena su u proračunima i projekcijama proračuna Republike Hrvatske, Grada Čakovca i Međimurske županije.

Župan i gradonačelnica nisu krili zadovoljstvo ovim potpisivanjem i činjenicom da će 200-tinjak učenika, koliko trenutno pohađa školu, napokon dobiti uvjete primjerene obrazovanju u 21. stoljeću. Naime škola djeluje u prostorima izgrađenim prije više od pola stoljeća, kapacitiranim za 60 učenika te ondašnje standarde. Grad Čakovec kao osnivač škole od ove školske godine organizira i financira korištenje dodatnih prostora u obližnjoj Srednjoj školi Čakovec, a već od ranije, dio nastave provodi se i u Dnevnom centru dr. Antun Bogdan u Čakovcu te takav način rada više nije bio moguć.

Uz predsjednika Vlade svečanosti su nazočili Tomislav Leko, zamjenik predstojnika Ureda predsjednika Vlade, Marko Milić, glasnogovornik Vlade, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Ljubomir Kolarek, zastupnici u Hrvatskom saboru Dražen Srpak Boška Ban Vlahek, Petra Vadlja, pročelnica Službe za poslove župana Međimurske županije, Nives Kolarić-Strah, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport te Tamara Blagus, pročelnica Upravnog odjela za Skupštinu, opću upravu i pravne poslove.

Spomenimo kako je potpisivanje Sporazuma omogućilo pokretanje postupka Javne nabave i svih predradnji potrebnih za početak radova, a planirano otvaranje novog centra je 2025. godina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.