Puna podrška europskom i reformskom putu BiH te jačanju dobrosusjedskih odnosa

Puna podrška europskom i reformskom putu BiH te jačanju dobrosusjedskih odnosa

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Denisa Bećirovića. 
Na sastanku je izražena spremnost za daljnje jačanje dobrosusjedskih odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje nastavljaju unaprjeđivati gospodarsku razmjenu te suradnju u prometu, energetici i nizu drugih područja. U tom pogledu predstojeća zajednička sjednica Vlade RH i Vijeća ministara koja će se održati u lipnju u Zagrebu pridonijet će rješavanju niza bilateralnih tema.  
Razgovaralo se o predstojećim koracima koji su važni za ubrzanje europskog puta BiH nakon stjecanja statusa kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji, za što se Hrvatska najsnažnije založila na europskoj razini.  Europski put važan je za koheziju i napredak čitave zemlje.  
Predsjednik Vlade Plenković pozdravio je formiranje Vlade na razini Federacije BiH te istaknuo potrebu nastavka političkog dijaloga o izbornoj reformi kako bi se postigla puna ravnopravnost i legitimna zastupljenost sva tri konstitutivna naroda. Dodao je da je Hrvatskoj u interesu stabilna i funkcionalna BiH s kojom će nastaviti graditi partnerske i prijateljske odnose.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.