Ministar Banožić dodijelio generalu Franku medalju za civilno-vojnu suradnju kao najviši oblik priznanja

Ministar Banožić dodijelio generalu Franku medalju za civilno-vojnu suradnju kao najviši oblik priznanja

Ministar obrane Mario Banožić u četvrtak 27. travnja 2023. godine uručio je austrijskom general bojniku Johannu Franku medalju za civilno-vojnu suradnju koja predstavlja najviši oblik vojnog priznanja, a dodjeljuje se građanima RH i stranim državljanima za iznimne osobne zasluge i civilno vojnu suradnju kao doprinos u izvršenju misija i zadaća Hrvatske vojske.

Ministar Banožić tako je generalu Franku uručio Brončanu medalju za civilno-vojnu suradnju za doprinos u povratu zrakoplova MIG-21 kojim je pilot Rudolf Perešin preletio u Austriju te za iznimno kvalitetnu suradnju s Ministarstvom obrane.Također, ministar obrane Mario Banožić predložio je da predsjednik RH donese Odluku o odlikovanju generala Franka Redom hrvatskog pletera za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana.Prigodom uručenja medalje generalu Franku u Ministarstvu obrane, ministar Banožić zahvalio je generalu Franku na angažmanu i iznimnom doprinosu u suradnji Ministarstava obrane Hrvatske i Austrije.

„Hvala vam na doprinosu u procesu povratka zrakoplova MIG-21 kojim je pilot Rudolf Perešin odletio iz Bihaća u Klagenfurt, a ima iznimnu vrijednost za Hrvatsku i hrvatski narod. Taj avion simbol je borbe za nezavisnost Republike Hrvatske“, rekao je Banožić.

General Frank zahvalio je ministru Banožiću na dodjeli ove medalje te istaknuo kako vjeruje da će dvije države nastaviti sjajnu suradnju i u budućnosti.„Počašćen sam što medalju primam od ministra obrane i moram reći kako me ova medalja dodatno motivira da i dalje činim sve što je u mojim mogućnostima za jačanje odnosa naših dviju prijateljskih država“, poručio je general Frank.

 

Foto: MORH/ F. Klen

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.