Predsjednik Milanović razgovarao s glavnim tajnikom OECD-a Cormannom

Predsjednik Milanović razgovarao s glavnim tajnikom OECD-a Cormannom

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je danas Mathiasa Cormanna, glavnog tajnika Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), koji boravi u svom prvom službenom posjetu Republici Hrvatskoj otkako je 2021. godine preuzeo dužnost glavnog tajnika OECD-a.

 Predsjednik Milanović izrazio je zadovoljstvo nastavkom procesa proširenja OECD-a koje je inicirao glavni tajnik Cormann nakon stupanja na dužnost te je pozdravio njegov stav kako se pristupni proces treba temeljiti na napretku i zaslugama svake zemlje kandidatkinje. Glavni tajnik Cormann pohvalio je napore Republike Hrvatske u pogledu ispunjavanja kriterija za članstvo u OECD-u te istaknuo važnost međuinstitucionalne potpore u pristupnom procesu koji je u tijeku. U razgovoru o problemima s kojima se Hrvatska suočava na putu prema članstvu u OECD-u zaključili su kako su stručna znanja i instrumenti OECD-a dobrodošli kao pomoć za rješavanje tih problema. U tom kontekstu, rečeno je, može se tumačiti i službeni posjet glavnog tajnika Cormanna Hrvatskoj.

 Uz glavnog tajnika Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj bili su direktor Uprave za globalne odnose Andreas Schaal, direktorica Uprave za pravne poslove Josée Fecteau i voditeljica politika i programa u Uredu glavnog tajnika Abby Symes.

Uz predsjednika Milanovića bili su posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju Velibor Mačkić, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i privremena otpravnica poslova u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Francuskoj Republici Senka Burić.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.