Predsjednik Milanović položio vijenac kod skulpture „Mojsije“ povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta

Predsjednik Milanović položio vijenac kod skulpture „Mojsije“ povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na središnjoj komemoraciji povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta - Jom Hašoa. Kod skulpture „Mojsije“ na Gradskom groblju Mirogoj predsjednik Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću u sjećanje na stradanje židovskog naroda u Holokaustu i oružani ustanak Židova u Varšavskom getu. Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika Julije Domac.

 Osim predsjednika Milanovića vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Židovske općine Zagreb, organizatora komemoracije, zatim predstavnici Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Države Izrael, predstavnici hrvatske Vlade, Sabora i Grada Zagreba. O Danu sjećanja na žrtve Holokausta govorio je predsjednik Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj i Židovske općine Zagreb dr. Ognjen Kraus, a molitvom je žrtvama odao počast glavni rabin Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj Luciano Moše Prelević.

 Na obilježavanju Jom Hašoa kod Spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, koje je organizirala Židovska vjerska zajednica „Bet Israel“ u Hrvatskoj, sudjelovala je izaslanica Predsjednika Republike, savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.