Na godišnjoj skupštini Husarske garde dodijeljeni činovi zaslužnim članovima

Na godišnjoj skupštini Husarske garde dodijeljeni činovi zaslužnim članovima

Husarska garda Varaždinske županije održala je redovnu izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj su podnesena izvješća o dosadašnjem radu, odrađenim te budućim aktivnostima,  a prezentiran je i plan rada za ovu godinu.

Skupštini na kojoj su u Husarsku gardu primljeni i novi članovi nazočili su župan  ujedno i nadzapovjednik Husarske garde Anđelko Stričak, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ, Ljubica Florijan Cerovečki, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije kao i predstavnici ostalih povijesnih postrojbi; Varaždinske građanske garde, Ivanečkih vitezova, Bjelovarskih husara-graničara 1756 i Karlovačkih husara.

Predsjednik Husarske garde Mirko Kramberger je istaknuo kako je garda ostvarila veliku većinu zacrtanih planova, kako redovito sudjeluje u svim protokolarnim aktivnostima na području Varaždinske županije, ali i diljem cijele Hrvatske.

Posebno smo ponosni na osnivanje Hrvatskog husarskog zdruga koji za svoj cilj ima ujednačavanje načina zapovijedanja i ponašanja na raznim manifestacijama, ali i nošenja istih oznaka na odorama te zajedničkih nastupa na domaćim i inozemnim manifestacijama. Drago mi je da smo primili u udrugu i nove članove kojima želim srdačnu dobrodošlicu – rekao je Kramberger koji se zahvalio Varaždinskoj županiji te tvrtki Fanon d.o.o. iz Petrijanca i Zagrebačkoj banci na sponzorstvu i donacijama.

Župan Stričak je u svom obraćanju naglasio važnost očuvanja i promocije baštine i bogate povijesti Varaždinske županije, a upravo to rade povijesne postrojbe.

-  Hvala svim postrojbama što baštine časnu i slavnu vojničku povijest hrvatskog naroda. Posebno se želim zahvaliti članovima Husarske garde Varaždinske županije na potpori i pomoći u obnašanju dužnosti župana. S Husarskom gardom sam u ove dvije godine sudjelovao u mnogim protokolarnim aktivnostima, od Vukovara pa sve do Dubrovnika te smo zajedno promovirali našu Županiju. Posebno sam sretan i ponosan na osnivanje Hrvatskog husarskog zdruga. Osnivačka skupština koja je okupila iznimno veliki broj pripadnika povijesnih postrojbi, a naročito  veliki broj konjanika bila je jedan od najljepših i najupečatljivijih protokolarnih događaja u dosadašnjem dijelu mog mandata. – rekao je župan Stričak zaželjevši novim članovima srdačnu dobrodošlicu u Husarsku gardu. 

Dobre želje za daljnjim uspjesima uputili su i saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, direktor Turističke zajednice Goran Mališ, pukovnik Josip Trogrlić, zapovjednik Hrvatskog husarskog zdruga, ujedno i zapovjednik Bjelovarskih husara-graničara 1756, glasnogovornik Varaždinske građanske garde natporučnik Dražen Loparić, Vlado Matić iz Zrinske garde Čakovec koji je na skupštini učlanjen u Husarsku gardu.

U sklopu skupštine župan Stričak je kao nadzapovjednik Husarske garde Mirku Krambergeru, Mihaelu Negovcu te Željku Šagiju dodijelio činove natporučnika zbog iznimnog zalaganja te doprinosa promociji husarstva u zemlji i inozemstvu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.