Burna reakcija oporbe na najavu izmjena Kaznenog zakona

OPORBA

Nakon novog niza curenja informacija iz službenih istraga u medije, premijer Andrej Plenković najavio je da će to postati kazneno djelo. Oporba je burno reagirala na najave da će Vlada izmijeniti mijeniti Zakon kako detalji iz spisa više ne bi izlazili u javnost.

- Njega boli briga za curenje informacija dok god u sms-ovima i porukama nema AP. Bio je siguran dok nije postojao Ured europskog javnog tužitelja, jer se taj slavni predmet nalazio u ladicama glavne državne odvjetnice. Sada kada je iz nje izašao - evo frke i panike - neće proći, poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

- Ako je ovaj pokušaj izmjene Kaznenog zakona pokušaj da se uguši slobodno istraživačko novinarstvo, u Hrvatskoj, onda je to velik korak unazad i pljuska svima onima koji su dosad otkrili brojne korupcijske afere. Protiv toga ćemo se boriti i rukama i nogama, kazao je na konferenciji za novinare u Saboru Davor Bernardić, zastupnik Socijaldemokata.

- Vidimo da je zarobljena država. Svi zakoni koji su donošeni u zadnjih sedam godina idu na centralizaciju, u svakom aspektu sve se centralizira. Povrh toga, medijsku politiku nemamo, donosi je AP na način da on postavlja što jest tema, a što nije i malo mijenja Kazneni zakon kada mu je to nužno, kad je on ugrožen, kazala je predsjednica Kluba Zeleno-lijevog bloka Sandra Benčić.

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/burna-reakcija-oporbe-na-najavu-izmjena-kaznenog-zakona-10609717

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.