Predsjednik Milanović razgovarao s predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije Wolfgangom Sobotkom

Predsjednik Milanović razgovarao s predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije Wolfgangom Sobotkom

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije Wolfgangom Sobotkom, koji boravi u Zagrebu zbog sudjelovanja na Prvom parlamentarnom summitu Međunarodne krimske platforme.

 Na sastanku u Uredu Predsjednika izraženo je zadovoljstvo bilateralnim odnosima dviju prijateljskih država, Hrvatske i Austrije, koje dijele mnoge zajedničke interese i veze, uključujući i članstvo u Europskoj uniji. Predsjednik Milanović i predsjednik Nacionalnog vijeća Sobotka razgovarali su o situaciji u jugoistočnoj Europi, uključujući Bosnu i Hercegovinu, pri čemu je predsjednik Milanović ponovio čvrsti stav Hrvatske kako je potrebno osigurati legitimnu zastupljenost Hrvata u BiH. Nadalje, razmijenili su mišljenja i o aktualnoj sigurnosnoj krizi u Europi do koje je dovela ruska agresija na Ukrajinu.

 Uz predsjednika Nacionalnog vijeća Republike Austrije na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Markus Wuketich, diplomatski savjetnik predsjednika, opunomoćeni ministar Florian Groder, voditeljica Međunarodnog odjela u Parlamentu veleposlanica Angelika Hable, pomoćnica predsjednika Nacionalnog vijeća Anna Gabriel, službenica u Europskom i međunarodnom odjelu Parlamenta Evelyn Seidler i zamjenik veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Johannes Leibetseder.

 Uz Predsjednika Republike Hrvatske bili su veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji Daniel Glunčić, pročelnik Kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku Ivan Mutavdžić.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.