Učenici, studenti i sportaši, prijavite se – Općina Lobor raspisala je natječaje za stipendije

Učenici, studenti i sportaši, prijavite se – Općina Lobor raspisala je natječaje za stipendije

Općina Lobor raspisala je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja Općine Lobor te Natječaj za dodjelu sportske stipendije za školsku godinu 2024./2025.

Naime, Općina dodjeljuje dvije sportske stipendije pojedincima sportašima koji postižu vrhunske rezultate u pojedinačnom sportu, a pravo na ovu stipendiju imaju učenici ili redovni studenti koji imaju prebivalište na području Općine Lobor, a čiji su rezultati vrednovani i potvrđeni od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

 Što se tiče Natječaja za učenike i studente, stipendije se dodjeljuju se u tri kategorije, i to: stipendije za nadarene učenike i studente, za učenike i studente po socijalnom kriteriju te za učenike i studente koji se školuju za deficitarna zanimanja. Učenici i studenti mogu podnijeti zahtjev za dodjelu stipendije samo u jednoj kategoriji.

Pravo na dodjelu stipendije u kategoriji nadarenih imaju: učenici s prosjekom ocjena za prethodni razred srednje škole, odnosno za peti, šesti, sedmi i osmi razred osnovne škole od najmanje 4,70, te studenti koji su na prvoj godini studija i imaju prosjek ocjena završnog razreda srednje škole najmanje 4,70. Ovo se također odnosi na studente ostalih godina studija koji u prethodnoj godini studija imaju težinski prosjek ocjena najmanje 4,50.

 Nadalje, pravo na stipendiju po socijalnom kriteriju imaju učenici s prosjekom ocjena za prethodni razred srednje škole, odnosno osmi razred osnovne škole od najmanje 3,00 te studenti prve godine studija s prosjekom ocjena završnog razreda srednje škole najmanje 3,00, kao i studenti ostalih godina studija koji u prethodnoj godini studija imaju težinski prosjek ocjena najmanje 3,00.

 Također, pravo na stipendiju u kategoriji deficitarnih zanimanja imaju učenici i studenti koji su upisali prvi razred srednje škole, odnosno prvu godinu studija u nekom od deficitarnih zanimanja utvrđenih u skladu s Pravilnikom dostupnim na internetskim stranicama Općine Lobor. U ovoj su kategoriji i učenici te studenti s prosjekom ocjena za prethodni razred srednje škole/prethodnu godinu studija, odnosno završni razred na nižem stupnju školovanja s prosjekom ocjena od najmanje 2,80.

 Stipendije će se isplaćivati od početka pa do kraja nastavne godine u 10 mjesečnih anuiteta.

Općinska načelnica Ljubica Jembrih pozvala je učenike i studente da se prijave na raspisani natječaj.

 – Djeca i mladi ljudi u fokusu su našega rada, stoga ćemo našim učenicima i studentima i ove godine financijski pomoći na njihovom obrazovnom putu. U njihovom školovanju želim im puno uspjeha, a mi ćemo im uvijek biti na raspolaganju ako budu u potrebi – poručila je načelnica Jembrih.

 Rok za podnošenje zahtjeva iznosi 15 dana od dana objave natječaja i istječe 29. listopada 2024. godine. Zahtjev se podnosi u zatvorenoj omotnici putem pošte preporučeno ili osobno na adresu Općine Lobor. Redosljedne liste bit će objavljene na oglasnoj ploči i službenoj mrežnoj stranici općine Lobor u roku od 60 dana od isteka roka za dostavu zahtjeva te će učenici, kojima se odobre stipendije, biti pozvani na zaključivanje ugovora.

 

Obrasci za podnošenje zahtjeva, kao i više informacija o samim natječajima, dostupni su na služben

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.