Održana preventivna akcija posvećena sigurnosti nove generacije prvašića u prometu

Održana preventivna akcija posvećena sigurnosti nove generacije prvašića u prometu

U sklopu nacionalne akcije Poštujte naše znakove, Hrvatski auto klub – Auto klub Čakovec u suradnji i uz podršku Međimurske županije, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, Policijske uprave međimurske, te Grada Čakovca provodi tradicionalnu edukativno-preventivnu akciju Sigurno u školu s HAK-om, u koju će biti uključeni svi učenici prvih razreda osnovnih škola u Međimurju, s ciljem usvajanja znanja o sigurnom kretanju prometnicama.

Danas je na Trgu Republike u Čakovcu održan centralni dio akcije kojem je prisustvovalo gotovo 300 prvašića iz I.,II. i III. osnovne škole, zatim OŠ Ivanovec, OŠ Kuršanec, te Centra za odgoj i obrazovanje. Djeca su na vježbalištu u centru grada slušala savjete o sigurnom kretanju prometnicama, a potom, uz voditelje, prošla simulacije na vježbalištu te prošetala ulicama da naučeno utvrde i u stvarnim situacijama.

Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec otvorio je akciju poželjevši prvašićima mnogo uspjeha u školi i sigurno kretanje prometnicama: „Uživajte u današnjem danu i zapamtite važne savjete i upute koje ćete čuti od stručnjaka jer su oni ovdje zato što im je vaša sigurnost važna“, poručio je Josip Grivec, zahvalivši sudionicima i organizatorima akcije osmišljene s ciljem zaštite najmlađih sudionika u prometu.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini istaknula je da sevažnost ove preventivne akcije ogleda i u činjenici da je samo u čakovečke osnovnoškolske ustanove, u novoj školskoj godini krenulo 275 prvašića: „Danas ćete naučiti mnogo važnih stvari o sigurnosti u prometu, a jedna od najvažnijih je da brinete o sebi i budete oprezni prilikom svakog odlaska u školu i povratka kući. Za vlastitu sigurnost najviše možete učiniti sami“, poručila je gradonačelnica mališanima.

Mališane je kroz program vodila te upoznavala s najvažnijim pravilima sigurnog kretanja predsjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, policijska službenica Alenka Hošnjak„Nova generacija prvašića je na prometnicama, te s nove akcije poručujemo svim vozačima da ih čuvaju“, naglasila je Alenka Hošnjak, a predsjednica Auto kluba Čakovec Darinka Tompoš dodala da su edukativne akcije posvećene najranjivijim sudionicima u prometu, poput djece predškolske i rane školske dobi, mladih, ali i starijih osoba, jedan od vrlo važnih aktivnosti Auto kluba: „Zato zahvaljujem na podršci svima, posebice Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu, koji prepoznaju naše napore te nas podržavaju. Grad Čakovec upravo je našu akciju Sigurno u školu s HAK-om proglasio najakcijom godine, na čemu smo zahvalni i što nam je poticaj“, rekla je predsjednica Auto kluba Čakovec.

Mališani su na dar dobili praktične torbe (ruksake), a preventivna akcija se nastavlja obilascima škola u kojima će se  predstavnici PU međimurske i Auto kluba Čakovec obratiti svim prvašićima iz nove generacije.

Današnjoj preventivnoj akciji u Čakovcu, uz brojne stručnjake za promet i prosvjetne djelatnike, prisustvovao je načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah, te Dejan Drabić iz koordinacije Grad Čakovec – prijatelj djece.

AKCIJA POSVEĆENA SIGURNOSTI PRVAŠIĆA

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.