Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu podijeljena zahvalnice sudionicima tribine „Međimurske sportske legende”

Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu podijeljena zahvalnice sudionicima tribine „Međimurske sportske legende”

 

U srijedu je u dvorani Centra održivog razvoja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, održano završno druženje i podjela zahvalnica svima uključenima u ovosezonsko izdanje tribine „Međimurske sportske legende”.

 Projekt je započet 2017. godine pod nazivom „Čakovečke sportske legende“ na inicijativu profesora Tomislava Hublina i u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Čakovca. U sedam godina, uz iznimku stanke uvjetovane pandemijom koronavirusa, održano je 13 tribina na kojima su gostovale najistaknutije osobe iz svijeta međimurskog sporta.

 O uspjehu tribine najbolje govore brojke. Na ovosezonske četiri tribine bilo je nešto više od 300 sudionika, dok je ukupni doseg premaši 20.000 ljudi koji su medijski pratili sva događanja. Također, tribinu je putem društvene mreže Facebook pratilo oko 3000 ljudi. Ove sezone gosti su bili Miodrag Novosel, Nikolina Babić, Anđelko Crnčec i Nevenka Breslauer. Zadovoljstvo još jednim uspješnim izdanjem „Međimurskih sportskih legendi” istaknula je profesorica Andrijana Kos Kavran, koja se profesoru Hublinu pridružila u pripremi projekta.

 - Dok smo se prijašnjih godina orijentirali na gostovanje sportaša, ove smo sezone naglasak stavili na osobe koje imaju iskustva u radu u sportskom menadžmentu. U kompletnu organizaciju i provedbu tribina bili su uključeni sami studenti, što im je bio dio nastave iz kolegija Povijest sporta i Sportski marketing. Ideja s kojom smo se kolega Hublin i ja vodili je studentima pružiti mogućnost da isprobaju kako organizacija jednog takvog događanja funkcionira u praksi. Upravo to je i najveća vrijednost ovog projekta – istaknula je Kos Kavran te pohvalila studente koji su odlično odradili posao, pokazali spremnost za rad u timovima i tako vježbali organizaciju menadžmenta.

 Zadovoljstvo rezultatima, ali i činjenicom da su studenti od prvog dana uspjeli svladati praktični dio  i organizirati sve segmente potrebne za uspješno održavanje tribina, naglasio je Igor Klopotan, dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. Dodao je da uspjeh studenata na studiju Menadžmenta turizma i sporta prate i njihove kolege na ostalim studijskim programima.

 - I na ostalim studijskim programima se rade praktične stvari, a putem dobre suradnje s gospodarskim subjektima, studenti u okviru različitih kolegija rješavaju programske zadatke. Jedna od takvih suradnji je ona s Financijskom agencijom FINA-om. Također, studente smo uključivali i u projekte Centra održivog razvoja, tribine poput ove te humanitarne akcije ili sportska događanja – dodao je Klopotan.

 A kako je uistinu izgledala organizacija tribine „Međimurske sportske legende”, koliko je angažmana zahtijevala i koje su se prepreke našle na putu, ispričala je Ivana Lepčić, studentica 3. godine Studija menadžmenta turizma i sporta, smjer Sport.

 - Naš zadatak je bio organizirati tribinu, sastaviti pitanja za gosta, organizirati sponzore i medije koji će doći popratiti događaj, a morali smo napraviti i objave na društvenim mrežama. Bilo je izazovno, ali ne previše teško. Jedina stvar koja je bila teža odnosila se na pronalazak sponzora, ali i u tome smo uspjeli – otkrila je Ivana zahvalivši pritom profesorima Andrijani Kos Karavan i Tomislavu Hublinu koji su cijelom timu studenata omogućili iskustvo organizacije tribine na MEV-u.

 A da događanja poput ovih ne pomažu samo u svladavanju profesionalnih barijera već i onih osobnih, potvrdila je Ivana na svojem primjeru.

 - Uvijek sam imala veliki problem pričati u javnosti pred velikim brojem ljudi. No, tijekom organizacije i održavanja tribina suočila sam se s time, tako da je meni iskustvo na ovom događanju donijelo jednu vrijednost više – zaključila je studentica Ivana.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.