Nagrade i priznanja djeci i mladima, sudionicima natječaja o civilnoj zaštiti

nagrađeni

 

 Državna uprava za zaštitu i spašavanje u cilju podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa raspisala je natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim potrebama za školsku godinu 2017/2018, a na temu „Katastrofe i snage sustava civilne zaštite“. Posebna priznanja najboljima dodijelili su župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije te Ladislav Söke, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec. 

Pristiglo 492 rada - dječja kreativnost u svrhu prevencije

Ovo je osmi natječaj u nizu kojeg provodimo. Svake godine organiziramo natječaj za likovne, literarne i foto radove na temu civilne zaštite. Djeca se rado odazivaju i sa zadovoljstvom stvaraju mala umjetnička djela koje svih ovih godina čuvamo. Kreativne ideje i sve što zamisle lako pretoče u sliku ili riječi te na taj način od najranijih dana uče o prevenciji i civilnoj zaštiti“, rekao je Söke te upoznao nazočne s detaljima samog natječaja. Istom su se ove godine odazvale 22 osnovne škole, 2 područne škole, 15 vrtića te 2 srednje škole s ukupno 421 likovnih radova, 30 literarnih i 41 foto uradak. Zahvalivši svim učenicima i mentorima koji su se uključili u natječaj ističe da se omogućavajući djeci da se izraze preko likovnih, literarnih i foto radova utječe na edukaciju djece o potencijalnim opasnostima.

Također, župan Matija Posavec naglasio je da je „edukacija mladih izuzetno važna, uz neprestano podizanje svijesti, jer znamo da opasnosti ima, opasnosti vrebaju, a najvažnije je da imamo preventivu te da nikada ne moramo intervenirati. Iskrene čestitke mentorima i svima koji su sudjelovali na natječaj, na koje smo izuzetno ponosni, Međimurska županija će i dalje biti podrška i potpora ovakvim i sličnim aktivnostima“. Naglasivši da „bez obzira o rangiranju njihova rada na natječaju svi su uključeni učenici pobjednici, jer su uključivanjem u njega dublje spoznali što su to katastrofe koje nam prijete i koje su to snage civilne zaštite“, priklonivši se županovim čestitkama zahvalio je učenicima i mentorima prilikom svog govora i zamjenik župana Josip Grivec, ujedno načelnik Stožera.

Dobitnici priznanja u Međimurskoj županiji

U kategoriji dječjih vrtića priznanja za najljepše likovne radove dodijeljena su Eciji Naranđi Kovaček uz mentorice Natašu Novak i Marjanu Hižmen iz DV „Fijolica“ Prelog, zatim Luciji Rinkovec i mentorima Aleksandri Boršić i Nikoli Kraljiću iz DV „Cvrčak“, PO „Pčelice“ iz Čakovca, te Leonu Lajtmanu uz mentorice Snježanu Bašek i Janju Božić iz DV „Cipelica“, PO „Zvjezdice“ Šandorovec. U kategoriji osnovnih škola iz Međimurja nagrađena je Nera Košak iz OŠ Hodošan uz vodstvo mentora Dragutina Balenta, zatim Helena Marčec iz OŠ „Tomaša Goričanca“ Mala Subotica pod vodstvom mentorice Ljiljane Rinkovec, iz OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec učenica Meri Furdi uz mentoricu Ladislavu Šestak Horvat, iz OŠ „Tomaša Goričanca“ Mala Subotica nagrađena je Ana Marčec pod vodstvom mentorice Ruže Hajdinjak, iz OŠ „Dr. Vinka Žganca“ Vratišinec Marija Elena Hodić uz mentorstvo Nenada Kipkea, iz OŠ Strahoninec Viktorija Žerjav uz mentoricu Marinu Mrazović, iz OŠ Gornji Mihaljevec Stela Lovrec uz mentora Domagoja Zoričića, iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec nagrađeni su Nikola Goričanec i Bojana Oršoš uz mentorice Anitu Vidović i Rahelu Posavec te iz I. osnovne škole Čakovec Ragib Hrustić uz mentoricu Željku Perko. Nagradu za najbolje literarne radove dobile su Nikolina Mikor i Stela Lovrec iz OŠ Gornji Mihaljevec uz mentoricu Lidiju Novak Levatić, te iz OŠ Hodošan Doroteja Šantavec uz mentoricu Anastaziju A. Balent, iz OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec Magdalena Trupković uz mentoricu Vesnu Golub, iz OŠ Gornji Mihaljevec nagrađen je Matija Klemenčić uz mentoricu Nadu Panić, te učenici iz OŠ Gornji Mihaljevec Filip Pilaj, Lara Polanec i David Mlinarić uz vodstvo mentorice Lidije Novak Levatić. Dobitnici u kategoriji srednjih škola su učenica Gimnazije „Josipa Slavenskog“ Čakovec Tea Filipović uz mentorstvo Karmen Farkaš te učenice Graditeljske škole iz Čakovca Lorena Mutvar i Tatjana Bogomolec uz mentorstvo Ivana Čondora. Tri učenice su uz nagrade na županijskom nivou osvojile i nagradu na državnom nivou, a to su: Helena Marčec iz OŠ „Tomaša Goričanca“ Mala Subotica uz mentoricu Ljiljanu Rinkovec, Doroteja Šantavec iz OŠ Hodošan uz mentoricu Anastaziju A. Balent te Lorena Mutvar iz Graditeljske škole Čakovec uz mentorstvo Ivana Čondora.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.