Najviša razina akademske naobrazbe odsada moguća i na sjeveru Hrvatske

SVEUČILISTE SJEVER

Novi doktorski studijski program prati moderne trendove znanstvenog pristupa u istraživanju, danas osobito atraktivnog područja medija i komunikacija, uzimajući u obzir njihovu inovativnu i kreativnu upotrebu.
U četvrtak, 7. lipnja u 15.30 u Sveučilišnom centru Koprivnica, Trg dr. Žarka Dolinara 1, u dvorani A108 znanstveni tim koji je kreirao prvi samostalni doktorski studij na Sveučilištu Sjever predstavit će medijima i zainteresiranoj javnosti koncept novoga studija. U predstavljanju će sudjelovati i akademik Boris Senker, predsjednik Znanstvenog vijeća za kazalište, film, radio i televiziju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Komunikologija inovacija i mediji, Kreativna upotreba informacijskih tehnologija, Novi trendovi u medijskom dizajnu, Kognitivni aspekti komunikacije, Tehnologijski kontekst izdavačke industrije, Interkulturna komunikacija, Semiotika medija, Marketinški menadžment u izdavaštvu, Istraživanja digitalne komunikacije, RPG i Gameifikacija samo su neki od kolegija koji će se izvoditi na ovome studiju a posebni naglasak usmjeren je prema znanstveno-istraživačkom radu te povezivanju istraživačkoga rada s brzorastućim medijskim i komunikacijskim industrijama.
Ovaj inovativan i interdisciplinaran studij usporediv je s najboljim europskim i američkim doktorskim studijima, a istovremeno prati liniju razvoja Sveučilišta Sjever prema podizanju vertikale studiranja i stvaranja kompetentnih stručnjaka u strateškim područjima znanosti.
Na području Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije postotak doktora znanosti je 0,1%, dok je u Međimurskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj 0% stanovništva te je jasno da postoji nedostatak poslijediplomski obrazovanih kadrova iz svih područja, pa tako i informacijsko-komunikacijskog. Pokretanjem ovog studija osigurat će se stjecanje odgovarajućih znanja i kompetencija, koje se odnose u prvom redu na shvaćanju komunikacijskih znanosti i komunikologije kao interdisciplinarne i integrativne znanosti koja nastoji riješiti i poboljšati suvremene komunikacijske situacije i prilike. /autor:PETRA KUHAR, Sveučilište Sjever.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.