Dodijeljene nagrade učenicima i mentorima – sudionicima državnih natjecanja

Dodijeljene nagrade učenicima i mentorima – sudionicima državnih natjecanja

U čakovečkoj Gimnaziji Josipa Slavenskog održana je svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade učenicima i mentorima – sudionicima državnih i međunarodnih natjecanja u školskoj godini 2022./2023., u ovoj obrazovnoj ustanovi. Na školskim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje sudjelovalo je 366  učenika (58 % ukupnog broja učenika), od čega se 159 učenika plasiralo na državnu razinu natjecanja. Nagrade podijeljene na svečanosti osigurali su Međimurska županija i Grad Čakovec te sponzori, a u ime ustanove zahvalila je ravnateljica Sandra Breka Ovčar, „Završetak školske godine je vrijeme rezimiranja rezultata, a oni su iznad očekivanja, što nam daje razlog za još ambicioznije planove. Čak 159 učenika Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec plasiralo se na državnu razine natjecanja, a troje i na međunarodnu razinu. Osvajači prvih mjesta ušli su u društvo najbolji u državi! Vi ste naša mjera uspjeha, a Međimurska županija predvođena županom Matijom Posavcem mjera za podršku“, naglasila je ravnateljica.

Župan Međimurske županije Matija Posavec nije krio ponos zbog iznimnih rezultata koje je Gimnazija ostvarila. „Ovo je veliki dan i za Međimursku županiju. Čestitam na velikim uspjesima koje postižete jer ovi brojevi govore sve o vašoj predanosti i dosezima. Ključan faktor je -  srce – jer je potrebno iskoristiti svaki potencijal, bilo da je riječ o uvjetima u kojima radite bilo da je riječ o vlastitoj snazi, da bi se dosegnuli najviši rezultati. Inovativnost i motiviranost Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec svrstava godinama među najbolje škole u Hrvatskoj na ponos cijelog Međimurja. Mi ćemo i dalje činiti sve da vam stvorimo uvjete dostojne ovakvih rezultata i upravo smo u očekivanju raspisivanja natječaja kako bi što prije krenula dogradnja školske zgrade“ istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Vito Križaić u ime nagrađenih učenika zahvalio je Školi i Međimurskoj županiji riječima: „Zahvaljujem što ste priređivanjem ove svečanosti i podjelom nagrada pokazali koliko vam naši uspjesi znače“, dok se Zlatka Grahovec Soldat, obratila u ime mentorica i mentora: „Zahvalna sam što radim u Županiji u kojoj je ulaganje u obrazovanje, učenike, nastavnike i roditelje nije prazna parola. I tome istinski svjedočim kao nastavnica. Jednako sam zahvalna na ovako poticajnom okruženju kakvo vlada u našoj školi.

Priznanja su za iznimno uspješne nastupe na državnim natjecanjima primili su sljedeći učenici i mentori: najviši rezultat ostvarili su Gabriel Horvat i Ema Novak, te njihov mentor Krešimir Trojko, prof., kao i Vito Križaić i mentor Karlo Meglić, prof., za područje kemije, kao i u u hrvatskom jeziku Marta Premuš i mentorica Vedrana Močnik, prof., za osvojena prva mjesta.

Nagrađeni su i učenik Danijel Pilaj i njegova mentorica Tamara Srnec, prof. te Margareta Sinković s mentoricom Melitom Sambolek, prof. Na Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke 2. mjesto u matematici osvojila je  Marija Dora Marodi koju je pripremio mentor Nikola Lepen, prof., dok su na Turniru mladih prirodoslovaca izvrsni bili Korana Drakulić i Luka Florjanić uz mentorstvo Melite Sambolek, prof. Na više natjecanja sudjelovali su učenici Korana Drakulić, Danijel Pilaj i Fran Janči.

I u sportu je bilo sjajnih rezultata te je na natjecanjima u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza sudjelovalo je 168 učenika (27 % ukupnog broja učenika), od čega se 109 učenika, odnosno 17 posto, plasiralo na završno natjecanje u ukupno 13 različitih sportskih disciplina.

Najviša mjesta osvojili su: Irina Šincek, Dora Gašparić, Nora Mesarić, Žana Marie Munda, Barbara Vrčić i Zara Maria Caban, Marko Novak, Nino Blažić, Jakov Štampar, Mauro Janušić, Eugen Bogomolec, Niko Kolman, Vito Kostel, Jakob Jakšić, Mak Žerjav, Domagoj Vučenik s mentorom Goranom Karamarkovićem, prof.

U školskoj godini 2022./2023. ukupno se iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec u znanju i sportu natjecalo 537  učenika (85 % ukupnog broja učenika), od čega se 396 učenika (63 %) plasiralo na županijsku razinu i 159 učenika na državnu razinu natjecanja  (25 %).

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.