Pronađeno tijelo trećeg radnika iz hidroelektrane u Platu

Pronađeno tijelo trećeg radnika iz hidroelektrane u Platu

Nakon što se još jednom ispraznio tunel hidroelektrane u Platu, nadležne službe pronašle su tijelo i trećeg nestalog radnika. Nalazilo se u tunelu, a našli su ga u nedjelju oko 18 sati.

Tijelo je pronađeno u odvodnom tunelu u koji su trojica radnika skočila u četvrtak u potrazi za spasom nakon što je požar buknuo. Taj je tunel ranije već pretražen, no tek nakon što je isušen, u jednoj od sporednih cijevi pronađeno je beživotno tijelo trećeg stradalog. Time je okončana opsežna četverodnevna potraga. Dubrovnik tuguje dok čeka rezultate istrage. 

Ivan Pavličević, načelnik PU dubrovačko-neretvanske, objasnio je da je tijelo pronađeno u sporednoj cijevi relativno uskog prostora, koja je neki dan već bila pretražena, ali nedovoljno jer specijalne snage i ronioci nisu sa svojom opremom mogli ući u tu cijev. 
- Zato je trebalo napraviti ispumpavanje cijelog odvodnog kanala kako bi se usporedno s njim smanjila razina vode u toj cijevi, objasnio je Pavičević.

I Hrvatska elektroprivreda oglasila se u nedjelju navečer u vezi tragičnog događaja u HE Dubrovnik.: „Sa žaljenjem javljamo da je pronađeno beživotno tijelo trećeg radnika koji je 10. siječnja stradao u požaru u Hidroelektrani Dubrovnik. Duboko potreseni tragedijom koja je odnijela živote trojice naših kolega, svi u Hrvatskoj elektroprivredi iskreno suosjećamo s obiteljima stradalih. Naše su misli s njima. Nastojat ćemo im u vremenu koje slijedi biti pomoć i oslonac. Zahvaljujemo članovima kriznog stožera, djelatnicima MUP-a, pripadnicima vatrogasnih postrojbi, Hrvatske gorske službe spašavanja, liječničkom osoblju i svim drugim službama, radnicima HEP-a i građanima dobrovoljcima na iskazanom nadljudskom naporu u spašavanju i potrazi za nestalim radnicima. Uzroci i okolnosti ovog tragičnog događaja bit će poznati po objavi rezultata istrage koju je provelo Županijsko državno odvjetništvo", priopćeno je.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.