Budimo čuvari domaće proizvodnje

Budimo čuvari domaće proizvodnje

Proslava 22. rođendana akcije Kupujmo hrvatsko započela je sinoć na Splitskoj rivi gdje je 150 proizvođača ponudilo svoje proizvode po promotivnim cijenama. Tom je prigodom predsjednik HGK Luka Burilović izjavio da svi trebamo biti čuvari domaće proizvodnje. „Izdvajajući poneku kunu više za domaći proizvod postajemo čuvari domaće proizvodnje, potičemo konkurentnost, čuvamo radna mjesta i bolje sutra za generacije koje dolaze.

Burilović je najavio i da je u svrhu poticaja proizvodnje kvalitetnih proizvoda osigurano 7 i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava za stjecanje prava za znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

Višnja Žužul proizvođačica parfema Nuša i Matan iz Imotskog istaknula je važnost ovakve promocije. „Ovakve akcije puno znače nama malim proizvođačima da se možemo predstaviti široj javnosti. Parfem je rezultat toga da sam se kao profesorica biologije inspirirala mirisnim biljem u okruženju i serijom Prosjaci i sinovi'' kaže Višnja Žužul.

Kristina Stančini iz Obrta Kroativi iz Varaždina ističe zadovoljstvo sudjelovanjem. „Do sada smo akcije pratili samo preko poznanika koji sudjeluju već godinama, a ove godine smo se i mi po prvi puta odlučili prijaviti. Prezadovoljni smo organizacijom i odazivom. Bavimo se proizvodnjom anatomskih kožnih natikača, koje se pretežito koriste u bolnicama i vrtićima te kod djelatnika koji dugo stoje na nogama'' rekla je Kristina Stančini.

Silvija Delija vlasnica iz New Art Souvenirs u akciji vidi priliku za stvaranje kontakata. ''Ovo nam je druga godina akcije i jako smo zadovoljni. Bavimo se proizvodnjom suvenira punjenih lavandom, koji su perivi i namijenjeni djeci. Koristimo samo hrvatske sirovine, koristimo i čipku tj. utkanicu hrvatskog podrijetla. Uvijek radije biramo hrvatsko i pozivamo sve koji se još nisu odazvali da dođu i kupe hrvatsko'' ispričala je Delija. Branko Kveš iz Opg Kveš iz Krapinsko Zagorske županije već su 10 godina prisutni na akciji.„Organizacija je odlična, i većina naših mušterija, je postala mušterijama, upravo putem akcija. Mi nemamo preveliku proizvodnju, ali uspijevamo sve prodati zahvaljujući akciji Kupujmo Hrvatsko i kontaktima koje smo stvorili na akcijama'' kaže Branko Kveš.

„Petnaesti rođendan Vivaxa i dvadeset dvije godine akcije Kupujmo hrvatsko idu ruku pod ruku. Ova je akcija odlična prilika nama hrvatskim proizvođačima da budemo u direktnom dodiru s našim potrošačima i da im predstavimo sve naše novitete“ rekao je Sergej Ivasović, PR Manager M SAN Grupe.

Akciju je posjetio i državni vrh na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem koji je podupro, kako kaže, sjajnu inicijativu koja promovira hrvatske proizvode.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.