Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Pakracu na 7. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Pakracu na 7. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Pakracu gdje predsjeda 7. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine, kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru "Projekta Slavonija, Baranja i Srijem", kojim je osigurano 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima i Belom Manastiru.
 
Po dolasku u Pakrac, predsjednik Vlade sastao se se s ravnateljicom Opće bolnice Pakrac i Bolnice hrvatskih veterana Marinom Major te obišao bolnički prostor. Prije početka sjednice Savjeta predsjednik Vlade Plenković zapalio je svijeću ispred biste dr. Ivana Šretera, predsjednika Kriznog štaba Zapadne Slavonije 1991. godine. 
Potom se u Hrvatskom domu "Dr. Franjo Tuđman", susreo s pakračkom gradonačelnicom Anamarijom Blažević, zamjenikom gradonačelnice Marijanom Šircem te predsjednikom Gradskoga vijeća Grada Pakraca Miroslavom Ivančićem. 
Po završetku 7. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem bit će potpisani ugovori i uručene odluke za područje Slavonije, Baranje i Srijema, kao i tabularna isprava Gradu Pakracu, nakon čega su predviđene izjave za medije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.