U Splitu otvoren 20. Croatia Boat Show

U Splitu otvoren 20. Croatia Boat Show

Croatia Boat Showa , 20. izdanje, koji je u srijedu otvoren na Zapadnoj obali u Splitu okupio je u moru i na kopnu više od 300 brendova i 150 plovila.

 

20.izdanje sajma brodova i plovila

Ove godine predstavlja se dosta premijera, kao i aduti "kralja svjetske nautike" i vlasnika Azimut Yachtsa Paola Vitellija, čijih je osam "Azimuta" i dva "Benettija" izloženo na sajmu.

U subotu će se u gradskoj luci održati noćna parada jahti, pa će tako u noćnom defileu sudjelovati najbolje jahte na sajmu. Nakon parade jahti bit će dodijeljene nagrade za najbolje izložene brodove.

Direktor sajma Vicenco Blagajić na otvaranju je rekao da je nakon par godina stagnacije stigao kraj krize. "Radit ćemo na tome da se kroz određeno vrijeme vratimo među deset najvećih svjetskih sajmova, a već ove godine smo vrlo blizu tome", rekao je Blagajić.

Organizatorima je na upornosti čestitao gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara koji je kazao da Split nije samo šampion turizma i izvrsna destinacija već postaje i poslovno središte.

"Ovaj sajam dokazuje da Split kao središte Jadrana izlazi na svoje more i uređuje svoju obalu. Slika Croatia Boat Showa je najljepša razglednica proteklih godina", zaključio je Krstulović Opara.

Državni tajnik za turizam Frano Matušić rekao je da je Hrvatska jedna od vodećih destinacija nautičkog turizma podsjetivši kako je prošle godine ostvareno više od 470 tisuća dolazaka i više od tri milijuna noćenja, samo u charteru. Cijena ulaznica za sajam, koji traje do nedjelje, je 40 kuna za srijedu i četvrtak, te 50 kuna za petak, subotu i nedjelju.

[wpdevart_youtube]QJQlfb8l94s[/wpdevart_youtube]

vecernji.hr/HIA.com.hr
foto:

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.