U sklopu projekta promocije poduzetištva u Varaždinu okrugli stol "Žene u digitalnoj ekonomiji"

U sklopu projekta promocije poduzetištva u Varaždinu okrugli stol "Žene u digitalnoj ekonomiji"

Hrvatska udruga poslodavaca, kao partner u projektu „Promocija poduzetništva“, organizira okrugli stol na temu „Žene u digitalnoj ekonomiji“, koji  će okupiti predstavnike iz svih relevantnih sektora. Okrugli stol održat će se u Tehnološkom parku u Varaždinu 24. rujna s početkom u 10 sati.

Cilj okruglog stola je povećanje sudjelovanja, vidljivosti i angažiranosti žena u digitalnoj ekonomiji te isticanje nedostatka ICT znanja koja mogu potaknuti ekonomski rast i širi društveni napredak. Sudionici okruglog stola govorit će o mogućnostima koje žene mogu donijeti ICT sektoru, poput rasta BDP-a gospodarstva kroz povećanje uključivanja žena u digitalni sektor, zatim o uspostavi karijernih i rodno ravnopravnih mogućnosti u ICT područjima, atraktivnosti zanimanja u digitalnom sektoru, poticanju nediskriminirajuće radne kulture, utjecaja politika na konkurentnost u digitalnoj ekonomiji, poželjnosti radnih uvjeta vezanih za digitalna zanimanja (fleksibilna radna vremena, rad na izdvojenom mjestu rada i sl.), te utjecaju obrazovnih politika i potpornih institucija na razinu interesa za rad u digitalnom sektoru. 

Na okruglom stolu sudjelovat će prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike, Jarmila Pezo, predsjednica Uprave, IGEA d.o.o., Dajana Jeđud, Engagement Lead – IBM iX Croatia d.o.o., Kristina Posavec, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Martina Stričak, Co-founder Point visible d.o.o., a online skupu će se pridružiti Nenad Seifert, pravnik i voditelj radne skupine HUP-a za izmjenu Zakona o radu. Moderator okruglog stola bit će Sanja Ostroški, direktorica HUP-a Varaždin.

Svi zainteresirani za ovu temu su dobro došli, uz prijavu dolaska na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.