Izraelski konvoj upao u zasjedu Hezbolaha na Golanskoj visoravni

IZRAELSKI TENK

Hezbolah je u petak rano ujutro napao postrojbe IDF-a u području planine Dov u sjevernom Izraelu protutenkovskim projektilima, izvijestio je The Jerusalem Post.

Sukobi policije i propalestinskih aktivista na američkim sveučilištima

10:57

Novi sukobi između policije i propalestinskih aktivista izbili su u četvrtak na američkim kampusima, a neki dovode u pitanje oštre policijske metode korištene pri gušenju prosvjeda koji su se od prošlotjednih uhićenja na njujorškom sveučilištu Columbia još više intenzivirali.

Tijekom posljednja dva dana policijske snage su na zahtjev uprave sveučilišta Emory u Atlanti i sveučilišta Texas u Austinu suzbile prosvjede, pri čemu su angažirane snage za suzbijanje nereda koje su koristile suzavce i elektro šokere. U suzbijanju nereda su sudjelovale i konjičke jedinice.

Na sveučilištu Texas je uhićeno 60 ljudi, a tužitelji su u četvrtak odbacili optužnice protiv njih 46 zbog "nedostatka dokaza i okolnosti uhićenja".

Na Columbiji, epicentru prosvjeda, sveučilišni dužnosnici ne mogu postići dogovor sa studentima da uklone šatorsko naselje podignuto u krugu sveučilišta u znak protivljenja izraelskoj ofenzivi u Gazi.

Izraelski konvoj upao u zasjedu Hezbolaha na Golanskoj visoravni

08:43

IDF je odgovorio topničkom vatrom na izvor vatre, dok su zračne snage gađale više ciljeva u južnom Libanonu.

- Izraelski dužnosnici izvijestili su o značajnom incidentu na Golanskoj visoravni na granici između sjevernog Izraela i Libanona, a Hezbolah tvrdi da je postavio zasjedu na IDF-ov konvoj koristeći protutenkovske navođene projektile, topništvo i rakete uzrokujući ozbiljnu štetu na najmanje dva oklopna vozila, izvijestio je OSINTDefender.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/svijet/izraelski-konvoj-upao-u-zasjedu-hezbolaha-na-golanskoj-visoravni-11496315

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.