Uspjesi Ukrajinaca u Bahmutu, Zelenski obećava oslobađanje cijele Ukrajine

Uspjesi Ukrajinaca u Bahmutu, Zelenski obećava oslobađanje cijele Ukrajine

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obećao je da će vratiti svaki dio teritorija koji je Rusija oduzela Ukrajini. Najžešće borbe i dalje se vode za istočni grad Bahmut gdje su Ukrajinci posljednjih dana osvojili pojedine dijelove teritorija.

Zelenski obećava da će ponovno zauzeti cijelu Ukrajinu

07:52

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obećao je da će vratiti svaki dio teritorija koji je Rusija oduzela Ukrajini. Njegovo obraćanje uslijedilo je nekoliko sati nakon što su ukrajinske trupe, koje su sudjelovale u teškim borbama za kontrolu u istočnoj regiji Doneck, rekle da su potisnule ruske trupe do dva kilometra u nekim mjestima u blizini Bahmuta.

- Nećemo ostaviti nijedan komad naše zemlje neprijatelju - tiranija neće vladati nigdje. Moramo vratiti slobodu, sigurnost i Europu u cijelu ukrajinsku zemlju, rekao je Zelenski u svojem noćnom videoobraćanju. 

Uspjesi Ukrajinaca u Bahmutu

07:10

- U Bahmutu provodimo učinkovite protunapade, rekao je Oleksandr Sirski, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, na Telegramu u srijedu navečer. Dodao je da su jedinice ruske plaćeničke skupine Wagner u nekim dijelovima zamijenjene jedinicama regularne ruske vojske. Te slabije obučene jedinice su poražene, rekao je. No, dodao je: "Bitka za Bahmut se nastavlja".

Andrij Biletskij, osnivač ukrajinskog bataljuna Azov, naveo je na Telegramu da je teritorij potpuno slobodan od ruskih vojnika te da su najmanje dvije ruske brigade poražene i zarobljene.

Kako su borbe odmicale, šef Wagnera, Evgenij Prigožin, rekao je da se boji da će njegova jedinica biti opkoljena u borbama oko Bahmuta.

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/svijet/zelenski-obecava-da-ce-ponovno-zauzeti-cijelu-ukrajinu-10768792

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.