Ukrajinska vojska napada na gotovo svim crtama razdvajanja

RAT U UKRAJINI

Petnaestomjesečnoj agresiji u Ukrajini ne nazire se kraj. Čeka se početak protuofenzive. Ukrajinska vojska, sve bolje naoružana, napada na gotovo svim crtama razdvajanja.

U međuvremenu francuski je parlament jednoglasno prihvatio rezoluciju u kojoj se skupina Wagner proglašava terorističkom organizacijom te je taj isti prijedlog uputio na adresu Europskog parlamenta.

'Rheinmetall' planira otvorenje pogona u Ukrajini

09:25

- Njemački koncern i proizvođač oružja "Rheinmetall" želi proizvoditi tenkove i sustave protuzračne obrane u Ukrajini, rekao je Armin Papperger, izvršni direktor tvrtke, prenosi Nexta.

Iznad ruske Kurske oblasti oboren dron

08:51

Guverner Kurske oblasti koja graniči s Ukrajinom Roman Starovojt priopćio je da su ruske snage protuzračne obrane oborile neprijateljsku bespilotnu letjelicu. Krhotine su, dodao je oštetile plinovod i kuću.

- Krhotine su pale u selo Tolmačevo. Nitko nije ozlijeđen, poručio je Starovojt. Reuters nije mogao potvrditi istinitost njegovih izvješća. 

Napredak Ukrajinaca kod Avdiivke

07:21

Institut za proučavanje rata objavio je kako su ukrajinske snage ostvarile manje uspjehe u protunapadu kod Avdiivke. 

Prigožin: Tko je ovdje izdajnik?

06:50

Iako su ruski vojni izvori donedavno tvrdili da je osvajanje Bahmuta pitanje sata, ukrajinski su položaji i dalje neosvojivi. Vlasnik plačeničke vojske Wagner Jevgenij Prigožin, koji se javno obvezao da će osvojiti Bahmut, i dalje svoje neuspjehe pripisuje Moskvi.

- Primili smo vojnu zapovijed iz Moskve o tome kako će se svako napuštanje borbenih položaja, odnosno povlačenje - smatrati izdajom. A ja odgovaram, kako ću braniti položaj kada mi Moskva ne šalje streljivo, pa se sada pitam - tko je ovdje izdajnik Majke Rusije?, poručio je. 

U međuvremenu francuski je parlament jednoglasno prihvatio rezoluciju u kojoj se skupina Wagner proglašava terorističkom organizacijom te je taj isti prijedlog uputio na adresu Europskog parlamenta.

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/svijet/ukrajinska-vojska-napada-na-gotovo-svim-crtama-razdvajanja-10766913

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.