Svi hrvatski državljani evakuirani iz Afganistana

Svi hrvatski državljani evakuirani iz Afganistana

S današnjim danom realizirana je evakuacija/repatrijacija svih 26 hrvatskih državljana iz Afganistana, stoji u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova. 

To je rezultat višednevnog napora hrvatskih institucija: potpredsjednika Vlade zaduženog za nacionalnu sigurnost Tome Medveda, ravnatelja SOA-e Daniela Markića te VSOA-e Ivice Kindera, na čelu s hrvatskom službom vanjskih poslova koja je koordinirala navedene napore. Oni uključuju intenzivno praćenje situacije na terenu, koordinacije i suradnje sa zemljama partnerima te održavanje stalnog kontakta s hrvatskim državljanima.

Kao i pri repatrijacijama hrvatskih državljana na samom početku pojave pandemije COVID-19, i u ovoj situaciji diplomatsko-konzularna predstavništva RH, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, intenzivnim radom uspješno su osigurali povratak svih hrvatskih državljana svojim kućama.

MVEP koristi prigodu zahvaliti američkim, britanskim, njemačkim i ukrajinskim vlastima, koje su pomogle pri repatrijaciji hrvatskih državljana, ističu u priopćenju.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/realizirana-evakuacija-svih-26-hrvatskih-drzavljana-iz-afganistana-2692157

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.