Eurozastupnica Sunčana Glavak pozvala Kosovo da nastavi svoje napore prema europskim integracijama

Eurozastupnica Sunčana Glavak pozvala Kosovo da nastavi svoje napore prema europskim integracijama

Eurozastupnica Sunčana Glavak pozvala Kosovo da nastavi svoje napore prema europskim integracijama. Raspravljajući o izvješću o Kosovu za 2022. godinu, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak istaknula je da je uzajamno priznanje Kosova i Srbije ključno za osiguravanje njihove europske budućnosti.

„Nužna je normalizacija odnosa između Kosova i Srbije, uzajamno priznanje ključno je za osiguravanje europske budućnosti obiju zemalja. Pozdravljam zahtjev Kosova za članstvo u EU-u, ali ono što je bitno jest stalna proeuropska orijentacija njegovih građana i većinski međustranački konsenzus o integraciji u Europsku uniju, kao i jasan geostrateški politički izbor“, kazala je eurozastupnica Glavak.

„Kosovo je pokazalo i svoju predanost europskim integracijama provođenjem reformi u ključnim područjima kao što su vladavina prava, ljudska prava i napredak u slobodi medija. Međutim, iako je postignut napredak, Kosovo se suočava s brojnim izazovima – potrebom za daljnjim jačanjem institucija, reformama te poboljšanjem socijalne i gospodarske situacije na Kosovu“, rekla je eurozastupnica Glavak pozvavši Kosovo da nastavi svoje napore prema europskim integracijama te izrazivši uvjerenje da Kosovo u Europskom parlamentu ima iskrenog prijatelja.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.