U pucnjavi u školi u Beogradu 14-godišnjak ubio nekoliko djece i zaštitara

U pucnjavi u školi u Beogradu 14-godišnjak ubio nekoliko djece i zaštitara

U jednoj od osnovnih škola u Beogradu 14-godišnjak iz očeva pištolja pucao u učenike i učiteljice. Ubio je nekoliko djece i zaštitara. Ozlijeđeno je nekoliko učenika i učiteljica. Pucnjava se dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, a počinitelj je učenik sedmog razreda koji je u jutarnjim satima upao u razred za vrijeme nastave povijesti i počeo pucati, javlja RTS.Sve bi trebalo trajati oko pet minuta.

Ozlijeđeni učenici i profesori prebačeni su u bolnicu, a stanje jednog od njih je kritično. Broj mrtvih i ranjenih ostaje nejasan - Blic i RTS javljaju o jednom poginulom, a b92 i Telegraf o osam. Napadač, koji je najvjerojatnije pucao iz očevog pištolja, već je uhićen. Motiv pucnjave još nije poznat, ali srpski list Blic piše da je učenika, inače odličnog učenika, uznemirila slaba ocjena na satu povijesti.Među učenicima koji su preživjeli pucnjavu u školi zavladala je panika, a kako su rekli Telegraf, njihovi kolege su pogođeni i ne znaju jesu li su živi.

- Bili smo na petom katu i čuli smo buku. Učitelj je rekao da izađemo van. Mislili smo da se šali. Ali vidjeli smo razred i djecu kako plaču, samo su nas izveli. Vidjeli smo prijatelja kako je upucan u nogu. Svi su plakali, samo su nam rekli da idemo van, govore učenici.

Roditelji dolaze u školu provjeriti jesu li im djeca preživjela i odvesti ih kući na sigurno. 

Izvor: rtvslo/ foto/AP

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.