John Malkovich najavio izgradnju "Balkanskog Hollywooda" u Skoplju

John Malkovich najavio izgradnju "Balkanskog Hollywooda" u Skoplju
Američki glumac John Malkovich najavio je da će nakon izgradnje filmskih i glazbenih studija u sklopu projekta Tehnološkog parka u Skoplju ondje početi snimati holivudske filmove.  - Bit će to Hollywood Balkana - rekao je obilazeći regiju, objavio je RTVSLO.
John Malkovich je ovih dana između ostalog, boravio u Zaječaru u Srbiji, gdje je na području arheološkog nalazišta Feliks Romuliani izveo predstavu Paklena komedija . Istodobno je za makedonsku televiziju TV21 rekao kako se raduje posjetu Skoplju, ako tamošnja vlada odobri projekt izgradnje studija. Prema njegovim riječima, projekt će se zvati Stonebridge Studios , u čast " poštivanja bogate kulture i nevjerojatne povijesti naroda Makedonije ".
- Želio bih poželjeti dobrodošlicu svojim makedonskim prijateljima i reći vam koliko sam uzbuđen što ću raditi sa svojim kolegama iz ceha DW Moffettom i Mattom Dillonom na osnivanju holivudskog filmskog , glazbenog i medijskog studija s certificiranje zelene gradnje u Skoplju. Prvi studio takve vrste na cijelom Balkanu - rekao je Malkovich.
Prema njegovim riječima, ne samo da su uzbuđeni jer će u Skoplju producirati i snimati holivudske filmove, već će na svaki mogući način pomoći u daljnjem jačanju balkanske filmske zajednice, kao i glazbene i umjetničke zajednice. - S obzirom na to da sam i sam sin Balkana, ovaj projekt mi je posebno važan. Čvrsto sam uvjeren da će biti važan i za samu državu i regiju -, dodao je 68-godišnji glumac.
Vlada ozbiljno razmatra ovaj prijedlog. Uz Malkovicha, u Zaječar je došao i Ivan Vidaković, jedan od osnivača tvrtke koja planira izgradnju Tehnološkog parka u Skoplju. Izrazio je nadu da će projekt što prije dobiti suglasnost Vlade Sjeverne Makedonije. Saša Grujevski, državni vijećnik u kabinetu premijera i koordinator ovog projekta, rekao je za TV21 da vlada u Skoplju ozbiljno razmatra ovaj prijedlog. - Nadam se da će uskoro iznijeti svoj stav - rekao je Grujevski.
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.