Afera "pipigate": na fešti belgijskog ministra pravosuđa tri gosta mokrila po policijskom vozilu, hoće li pasti ostavka?

Afera "pipigate": na fešti belgijskog ministra pravosuđa tri gosta mokrila po policijskom vozilu, hoće li pasti ostavka?

Afera pipigate: Belgijski ministar pravosuđa zasigurno će pamtiti svoj 50. rođendan. Tri njegova gosta optužena su da su u noći s 14. na 15. kolovoza mokrila po policijski automobil parkiran ispred njegove kuće. Ministar Vincent Van Quickenborne rekao je parlamentu da nije vidio goste kako uriniraju, ali se ispričao za incident. "Želio bih se ispričati svim policajcima u zemlji. Potpuno razumijem zašto su ogorčeni. To je apsolutno neprihvatljivo", rekao je na izvanrednom trosatnom saslušanju pred zastupnicima u odboru za pravosuđe. Kako je dodao, i sam je pomogao u istrazi, jer je navodno pozvao trojicu osumnjičenih da se pojave pred državnim tužiteljem, prenosi Euronews.

Čim je izbila afera, Van Quickenborne je tvrdio da u to vrijeme nije bio na tulumu pa nije ni vidio navodno kontroverzni događaj. No ubrzo nakon toga, flamanska javna televizija VRT dovela je u pitanje njegovu verziju na temelju drugih fotografija koje su dobili u redakciju. Na snimci se vidi kako se ministar zavalio unatrag kao da oponaša gestu nečijeg mokrenja, dok se njegov prijatelj vidno zabavlja. Ministar je gestu oprezno opisao kao "sviranje gitare" , ali je rekao da mu je pamćenje prilično maglovito. Rekao je i da njegov posljednji gost, jedan od njegovih najboljih prijatelja, nema "ništa s incidentima" koji su obilježili njegovu rođendansku zabavu. Afera, koju su belgijski mediji nazvali " pipigate ", dovela je ovog flamanskog političara u tešku poziciju, jer je nekoliko policijskih sindikata pozvalo na njegovu ostavku, prenosi Euronews. rtvslo.si/zabava-in-slog/zanimivosti/gostje-na-rojstnodnevni-zabavi-belgijskega-pravosodnega-ministra-urinirali-po-policijskem-vozilu/680922

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.