Agencija za sigurnost hrane u Njemačkoj: Budite oprezni, u proizvodima otkrivena nedeklarirana sredstva koja imaju smrtonosne posljedice

ILUSTRACIJA

Njemački ured za zaštitu potrošača i sigurnost hrane upozorava na kupnju kave i čaja putem interneta. Proizvodi jedne turske tvrtke su sadržavali nedeklarirano sredstvo za suzbijanje apetita.  Njemački ured za zaštitu potrošača i sigurnost hrane upozorava na kupnju proizvoda od čaja i kave na internetu, pišu njemački mediji. Nadležni su hitno upozorili kupce na proizvode marke Start Life iz Turske, koja prodaje proizvode od kave i čaja putem internetskih mreža poput Instagrama i Facebooka.

Proizvodi turske tvrtke Start Life sadrže štetnu supstancu

“Proizvodi sadrže nedeklarirani supresor apetita sibutramin”, objavile su vlasti u poruci na svom potrošačkom portalu Lebensmittelwarnung.de. To je ilegalna i štetna supstanca, pišu njemački mediji.

Nadležni upozorili na ozbiljne nuspojave

Ozbiljne nuspojave uključuju povećan rizik od srčanog udara za kardiovaskularne bolesnike, povišen krvni tlak, glavobolje i nesanicu. “Došlo je do pojedinih smrtnih slučajeva”, upozorile su vlasti. Supstanca je pronađena u kavi, biljnom čaju od šipka, prahu biljnog čaja za detoksikaciju i biljnom čaju od limuna.

Fenix-magazin/SČ /ILUSTRACIJA FENIX MAGAZIN

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.