Predsjednica EP-a Roberta Metsola u posjetu Hrvatskoj

ROBERTA METSOLA

U dvodnevni posjet Hrvatskoj dolazi predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola. Sastat će se s premijerom Andrejem Plenkovićem, sudjelovati na konferenciji o 10 godina hrvatskog članstva u Uniji te poslijepodne razgovarati s mladima. Drugog dana posjeta, u utorak, Metsola će se sastati s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i obratiti se saborskim zastupnicima.

Uoči posjeta Zagrebu Roberta Metsola poslala je poruku hrvatskim biračima da na idućim izborima za Europski parlament izaberu proeuropske političare koji će Hrvatsku voditi naprijed.

- Hrvatska je u samom srcu Europske unije. Možete vidjeti i osjetiti opipljiv i transformacijski učinak članstva u EU-u, a to bi vas trebalo navesti da sa zadovoljstvom glasate na europskim izborima sljedeće godine. Hrvatska mjesta u Europskom parlamentu popunite proeuropskim političarima koji uistinu žele pogurati svoju zemlju naprijed, rekla je.

Povećani interes građana za europske izbore


Europski parlament prošlog je tjedna, godinu dana prije europskih izbora od 6. do 9. lipnja 2024., objavio rezultate proljetnog Eurobarometra koji pokazuju povećan interes građana za te izbore i svijest o njima. Spremnost da se glasa, međutim, varira diljem Europe. Porastao je interes za izbore u zapadnim članicama, ali je i dalje uočljivo manji u istočnim članicama Unije.

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/eu/predsjednica-ep-roberta-metsola-u-posjetu-hrvatskoj-10850367

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.