Povezivanje hrvatskih talenata u Ujedinjenom Kraljevstvu

Povezivanje hrvatskih talenata u Ujedinjenom Kraljevstvu

U Ujedinjenom Kraljevstvu trenutno boravi između 15 i 20 tisuća Hrvata i njihovih obitelji. Mnogi od njih eksperti su i menadžeri u raznim sektorima poput financija i IT-ja, kulture, obrazovanja i znanosti. U cilju povezivanja, upoznavanja i umrežavanja  stručnjaka koji rade u UK-u osnovana je Udruga hrvatskih britanskih profesionalaca, ACBP (Association of Croatian British Professionals). Udruga se bavi organiziranjem profesionalnih i društvenih događaja s namjerom stvaranja i povećanja zajednice hrvatskih talenata.

Kao hrvatski “hub”, ACBP želi biti centralno mjesto na kojem će članovi razmjenjivati znanja i iskustva te se aktivno podržavati u profesionalnom i privatnom pogledu. Supredsjednici udruge su Krešimir Krajnović i Margareta Klinčić Tremac, koji su dosad okupili već oko 150 članova, među kojima su i Matej Lovrenović, August Marčan, Marko Nižetić i Filip Tremac, mladi visokoobrazovani profesionalci u Londonu.

"Naša vizija je stvoriti jedinstvenu i snažnu zajednicu hrvatskih stručnjaka u Velikoj Britaniji koja će biti prepoznata i cijenjena kako u Ujedinjenom Kraljevstvu tako i u Hrvatskoj. Prepoznali smo nedostatak slične interdisciplinarne platforme u UK-u i želimo ispuniti tu prazninu. Naš cilj je potaknuti povezivanje i suradnju među hrvatskim stručnjacima, ali također i između hrvatskih i britanskih tvrtki. Vjerujemo da ćemo zajedno, kroz našu predanost, entuzijazam i suradnju, stvoriti jednu dobru, pozitivnu i veliku priču. Radit ćemo na jačanju veza između naših zajednica i graditi mostove koji će nas povezati na osobnoj, profesionalnoj i poslovnoj razini", ističu supredsjednici Krešimir Krajnović i Margareta Klinčić Tremac.

Prvi izlazak u javnost udruga je obilježila u travnju domjenkom u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu, gdje im se prigodnim govorom obratio i hrvatski veleposlanik u UK-u Igor Pokaz.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo konačno ostvarili projekt koji sam dugo priželjkivao vidjeti tijekom svog mandata u Londonu. Od samog dolaska i upoznavanja ljudi koji rade i žive u Velikoj Britaniji, primijetio sam da su iznimno uspješni u različitim sektorima kao što su IT, znanosti, glazba, umjetnost i financije, ali nisu bili međusobno povezani. Vjerujem da će ova udruga postati dinamična organizacija koja će uspješno funkcionirati i pružati platformu našim ljudima da se druže, umrežavaju, dijele informacije te pružaju međusobnu podršku. Konačno, želimo osigurati da naši članovi ostanu povezani sa svojom hrvatskom domovinom”, rekao je veleposlanik u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, Igor Pokaz.

Plan osnivača je da udruga djeluje i kao klub u kojem će članovi moći privatno se družiti i provoditi slobodno vrijeme. Sljedeći event planiran je pub social koji će se održavati kvartalno. U slučaju da se želite pridružiti udruzi ispunite ovaj obrazac, a više informacija o samom radu udruge možete pronaći na njihovoj web stranici.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.