Potpisan Ugovor o uslugama izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekt „Energetska obnova zgrade javne i društvene namjene dvorca Šaulovec“

Potpisan Ugovor o uslugama izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekt „Energetska obnova zgrade javne i društvene namjene dvorca Šaulovec“

U Županijskoj palači potpisan je Ugovor o uslugama izrade idejnog projekta, glavnog projekta i izvedbenog projekta energetske obnove dvorca Šaulovec s pripadajućim elaboratima te izradu izvedbenog projekta i objedinjenog troškovnika radova. Ugovor su u nazočnosti zamjenice župana Silvije Zagorec, predsjednika Županijske skupštine dr. sc. Josipa Križanića i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka potpisali privremeni ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih „Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije“ mr. sc. Robert Kelemen te direktorica Arhitektonskog studija „Nexar“ Zdenka Šarolić.

 Dvorac Šaulovec jedan je od mnogih dvoraca Varaždinske županije koji desetljećima čeka obnovu, i za razliku od drugih, on ju je i dočekao. Osim što ćemo njegovom obnovom zaštititi kulturno dobro, on će ujedno kao sjedište Europskog talent centra Hrvatska biti spoj znanja, kulture, okoliša i turizma – rekla je prilikom potpisivanja ugovora zamjenica Silvija Zagorec.

A da je ovo provi korak prema revitalizaciji dvorca potvrdio je privremeni ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih „Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije“ mr. sc. Robert Kelemen

 Izradom ove projektno-tehničke dokumentacije stvorit ćemo preduvjete za provedbu mjera energetske obnove i energetske učinkovitosti na zgradi dvorca Šaulovec, unaprijediti održivost njene zaštite te osigurati prostorne i tehničke uvjete za objedinjavanje šireg spektra javnih i društvenih namjena s posebnim naglaskom na obrazovanje – objasnio je Robert Kelemen.

 Kao domaćoj tvrtki sa sjedištem u Ivancu iznimno nam je drago što ćemo sudjelovati u projektu revitalizacije dvorca Šaulovec koji smatramo jednim od ljepših dvoraca u Hrvatskom zagorju. Svaki projekt je novi izazov, a dvorci su poseban izazov, no imamo znanje, imamo iskustvo i uvjerena samo kako ćemo napraviti odličan projekt – nadovezala se Zdenka Šarolić.

Cijena izrade projektno-tehničke dokumentacije iznosi 51.675,00 eura bez poreza na dodanu vrijednost, odnosno 64.593,75 eura s PDV-om.

 

DP 2024 - DRELE

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.