Poduzetništvo bez granica povezalo gradove Slovenj Gradec, Ogulin i Varaždinske Toplice na inicijativu poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku

Poduzetništvo bez granica povezalo gradove Slovenj Gradec, Ogulin i Varaždinske Toplice na inicijativu poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku

Gradonačelnik Slovenj Gradeca Tilen Klugler, kao i Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica te gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović susreli su se u prvom slovensko – hrvatskom susretu u inicijativi “Poduzetništvo bez granica” kako bi razgovarali o pravcima zajedničke suradnje, poglavito u pravcu razvoja realnog tržišta u obje države.

Riječ je o prvom takvom susretu bilateralne vrste između jednog slovenskog i dva hrvatska grada prijatelja poduzetništva, s ciljem razvoja svih kapaciteta lokalne zajednice u službi svih onih koji žive i rade od realnog tržišta.

Inicijativa za susret sa slovenske je strane došla od poduzetnice Irene Linasi Rogač, a s hrvatske strane iz poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku, s jasnim ciljem – promovirati i unaprijediti aktivnosti i sadržaje koje nude hrvatski i slovenski proizvođači i pružatelji usluga, na tržištima obje države, ali i promišljati pravce zajedničke suradnje. Kao izvrsni poznavatelji prilika na hrvatskom tržištu, poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku koju vodi grupa stručnjaka iskusnih u brojnim područjima domaćeg i inozemnog gospodarstva; već je dulje vrijeme partner mnogih lokalnih uprava i samouprava među kojima su svakako gradovi prijatelji poduzetništva Ogulin i Varaždinske Toplice. Naše partnerstvo je usko povezano s djelovanjem i poduzetnice Irene Linasi Rogač. Raduje nas što su gradonačelnici Slovenj Gradeca, Varaždinskih Toplica i Ogulina prepoznali, podržali i pridružili nam se u inicijativi „Poduzetništvo bez granica“ iakok na samom počektu djelovanja, ali s neslućenim razmjerima aktivnosti  – izjavila je u povodu susreta u Slovenj Gradecu Sanela Dropulić, direktorica poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku www.osjetihrvatsku.hr.

Susret je prošao u izrazito pozitivnom i konstruktivnom ozračju međusobnog upoznavanja, ali i mogućnosti za buduće suradnje, poglavito u međudržavnoj aktivnosti povlačenja EU sredstava namijenjenih poduzetništvu, ali i ostalim područjima interesa za financiranje iz fondova rada lokalne uprave i samouprave u Sloveniji i Hrvatskoj.

Ovakve inicijative su uvijek dobro došle i poželjne, a u mom gradonačelničkom mandatu uvijek smo bili otvoreni za suradnju, jer u svakoj od njih leži neka prilika – bilo samo za poznanstvo ili pak znatno šire, ali uvijek je riječ o prilici da se krene korak naprijed. I ovo je jedan takav korak i radujem se da ćemo sigurno iz njega napraviti nešto korisno za sve – ocijenio je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović tijekom susreta u gradskoj vijećnici Slovenj Gradec.

Varaždinske Toplice imaju nešto više od 5000 žitelja, ali obilje infrastrukturnih potreba i zahtjeva – što sigurno suradnjom s gradovima poput Slovenj Gradeca, možemo unaprijediti i još više poboljšati. Treba učiti sve što se može naučiti, a ovo je odličan primjer za navedeno. Sigurna sam da ćemo napraviti korak više nakon ovog prvog susreta kojima je inicijator bila poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku – poručila je Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

I gradonačelnik Slovenj Gradeca Tilen Klugler, s pravom ponosan na mnoge infrastrukturne projekte u svom gradu, pojasnio je kako je čak 60 posto sredstava proračuna investicijske naravi, veliki dio čega ide upravo na poduzetništvo.

Vi ste kod nas sada – rado ćemo pokazati svoje potencijale, u cilju suradnje i međusobnog razumijevanja, a radujemo se posjetu i Hrvatskoj, te upijanju iskustava koje možemo i od vas naučiti – istakuo je gradonačelnik Slovenj Gradeca.

Novi susret pod inicijativom “Poduzetništvo bez granica” bit će u Zagrebu, na Svjetski dan poduzetnica 19. 11. 2022 u organizaciji poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.