Za dječji vrtić u Novi Marof stiže novih 3,35 milijuna kuna

Za dječji vrtić u Novi Marof stiže novih 3,35 milijuna kuna

Gradonačelnik Jenkač: Sve je besprijekorno, sve smo europske projekte proveli bez penalizacije!

Grad Novi Marof nastavlja s uspješnim provođenjem velikih i važnih projekata sufinanciranih bespovratnim sredstvima Europske unije. Jedan od tih velikih projekata je Dječji vrtić Novi Marof u čiju je dogradnju i energetsku obnovu Grad uložio ukupno oko 13 milijuna kuna, a a sufinancirane su bespovratnim sredstvima Europske unije. Dobar dio tih sredstava već je uplaćen u gradsku blagajnu, a ovih je dana Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela odluku o isplati novih 3.351.600,00 kuna.

- Uspješno smo nastavili povlačenje sredstava iz EU fondova i sve je besprijekorno. Svi europski projekti koje smo sproveli prošli su bez penalizacije – pohvalio se gradonačelnik Siniša Jenkač istaknuvši zadovoljstvo što je od strane države prepoznata važnost i potreba uređenja dječjeg vrtića kojim su podignuti standardi i povećani kapaciteti vrtića.

 Podsjetimo, projekt energetske obnove bio je „težak” gotovo 3 milijuna kuna, a sufinanciran je preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s 850 tisuća kuna, dok je rekonstrukcija i dogradnja vrtića, vrijedna više od 9 milijuna kuna u 85-postotnom iznosu sufinancirana sredstvima Europske unije.

- Europski su projekti vrlo složeni i treba ih dobro pripremiti do u najsitnije detalje, ali mi smo se u tome već uhodali, dokazali da dobro promišljamo, da radimo kako treba i povlačimo sredstva iz EU fondova, a spremni smo tako i nastaviti. Zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede i ministrici Mariji Vučković na njihovoj potpori vrijednoj gotovo 7 milijuna kuna – poručio je gradonačelnik Jenkač napomenuvši da Grad Novi Marof očekuje i dodatna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz kojeg je ranije već uplaćeno 1,4 milijuna kuna.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.