FOI: Sastanak u okviru projekta Erasmus+ o unaprjeđenju visokg obrazovanje u brzorastućem području informacijskih znanosti

FOI: Sastanak u okviru projekta Erasmus+ o unaprjeđenju visokg obrazovanje u brzorastućem području informacijskih znanosti

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike kordinator je projekta a partneri vodeća europska sveučilišta u području informatike i srodnih znanosti. Vrijednost projekta gotovo 300 tiuća eura.

U četvrtak i petak, 23. i 24. rujna 2021. na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu i na platformi Zoom održan je hibridni transnacionalni sastanak MEED4EDU4 međunarodnog strateškog projekta TEACH4EDU4 - Accelerating the transition to Edu 4.0 in HEIs. Cilj sastanka bio je omogućiti partnerima da se sastanu uživo i online kako bi razgovarali o tekućim i nadolazećim projektnim aktivnostima i rezultatima, kao i da aktivno rasprave pitanja vezana za razvoj intelektualnih rezultata projekta. Domaćin sastanka bio je koordinator projekta - Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu.

Ovaj 30-mjesečni projekt financiran je u okviru programa Erasmus+ Europske komisije u ukupnom iznosu od gotovo 300 tisuća eura, osim Fakulteta organizacije i informatike kao koordinatora, partneri ovog projekta su vodeća europska sveučilišta u području informatike i srodnih znanosti te obrazovnih znanosti: Open University (Ujedinjeno Kraljevstvo), Sveučilište u Žilini (Slovačka), Sveučilište u Beogradu (Srbija), Sveučilište Tallinn (Estonija), Universita degli Studi dell'Aquila (Italija) i Universitat Politecnica de Catalunya (Španjolska).

Cilj ovog iznimno važnog projekta je unaprijediti visoko obrazovanje u brzorastućem području informacijskih znanosti,  kako bi se omogućilo poučavanje u skladu sa suvremenim inovativnim svjetskim trendovima u hibridnim i međunarodnim okruženjima te potrebama industrije 4.0.

Iako se sastanak održao hibridno, partneri su uspjeli razgovarati i aktivno raditi na rezultatima projekta te zaključili status glavnih rezultata projekta:

  • IO1 Katalog novih oblika poučavanja, učenja i ocjenjivanja u informacijskim znanostima te vještina i kompetencija nastavnika - dovršen je i korišten za daljnji rad na projektu.
  • IO2 Modeli dizajna učenja - Alat Teach4Edu4 razvijen je i predstavljen partnerima i nastavnicima te će se temeljem njihove povratne informacije redefinirati i koristiti za daljnji rad na projektu.
  • IO3 Kolaborativne nastavne metode za zajedničke kreativne učionice - partneri i uključeni nastavnici rade na razvoju 14 zajedničkih kreativnih učionica koje će se provesti i isprobati u okviru pilot faze projekta.
  • IO4 Vodič o korištenju podataka o učenju za donošenje odluka temeljenih na dokazima - pregled literature o analitikama učenja i nadzornim pločama je u tijeku i uključuje opsežan rad na 150 publikacija. Pregled uključuje analizu cjelovitih radova i rad u fokus grupi s 12 sveučilišnih nastavnika.

Tijekom sastanka partneri su iskoristili priliku i detaljnije raspraviti o upravljanju projektom i pitanjima vezanim za osiguranje kvalitete i smanjenje rizika. Također, sastanak je uključivao i okrugli stol s pridruženim partnerima projekta iz industrije. Sljedeći projektni sastanak planiran je za veljaču, 2022.
Više informacija o očekivanim rezultatima i aktivnostima dostupno je na službenoj mrežnoj stranici projekta: https://teach4edu4-project.eu/hr

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.