SPAR Hrvatska drugu godinu zaredom proglašen trgovcem godine

SPAR Hrvatska drugu godinu zaredom proglašen trgovcem godine

SPAR Hrvatska proglašen je najboljim trgovcem 2018. godine u sklopu nagrade „Zlatna košarica“ u organizaciji specijaliziranog magazina za trgovinu Ja Trgovac. Riječ je o nagradama koje se dodjeljuju najboljim poslovnim ostvarenjima u sektorima maloprodaje i industrije robe široke potrošnje.

„Nagrada je veliko priznanje za SPAR jer smo dvije godine zaredom proglašeni najboljom kompanijom u našem sektoru. U 2017. godini rasli smo 59%, a u 2018. 15,3%. Najbrži smo rastući trgovac u Hrvatskoj među trgovačkim lancima prehranom, a postali smo i 3. najveći trgovac u Hrvatskoj. Ovaj snažan rast počiva prvenstveno na akviziciji Bille u travnju 2017. godine, ali i na snažnoj vlastitoj ekspanziji. Protekle dvije godine otvorili smo dva INTERSPAR supermarketa u Rijeci i deset SPAR supermarketa, od toga dva u Istri, u Labinu i Umagu. Također, u ove dvije godine bili smo najveći investitor u maloprodaji. Ovo je veliko priznanje za svakog od naših 4.500 djelatnika. Jako smo ponosni što smo ga ponovno dobili“, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Trgovca godine odabrao je stručni žiri sastavljen od 14 članova koji, osim iz magazina Ja Trgovac, dolaze iz vodećih agencija za istraživanje tržišta, konzultantsko-revizorske kuće Deloitte, Ekonomskog instituta Zagreb, sektorskih institucija (HGK, HUP, HOK), Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Sindikata trgovine Hrvatske. Žiri je posebno vrednovao doprinos u pogledu kvalitete investicija, otvaranja novih prodajnih mjesta, novih radnih mjesta, ulaganja u proizvodne pogone, akvizicije te ukupan doprinos unapređenju sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potrošače.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.