Valamar dovršio projekt povećanja energetske učinkovitosti na Krku vrijedan 10,6 milijuna kuna

Valamar dovršio projekt povećanja energetske učinkovitosti na Krku vrijedan 10,6 milijuna kuna

Valamar Riviera je uspješno realizirala projekt usmjeren povećanju energetske učinkovitosti u hotelskom kompleksu Corinthia Baška na Krku, ukupne vrijednosti od čak 10,6 milijuna kuna, od čega je 5,4 milijuna kuna osigurano od strane Ministarstva zaštite okoliša I energetike u vidu bespovratnih sredstava.

„Valamar je u prethodne tri godine zajedno s ovom investicijom uložio gotovo 100 milijuna kuna u brojne inicijative zaštite okoliša u okviru programa društveno odgovornog poslovanja Zeleni Valamar. Ovaj projekt jedan je u nizu naših nastojanja kontinuiranog smanjenja potrošnje energenata i zato nam je drago da je i Ministarstvo prepoznalo važnost ove inicijative te na osnovu toga dalo i svoju podršku. Promicanje održivog razvoja i očuvanje okoliša od strateške je važnosti u turizmu“, ističe Flavio Gregorović, direktor tehničkog sektora u Valamar Rivieri.

U okviru projekta zamijenjeni su kotlovi na loživo ulje te postojeći rashladnik, s visoko učinkovitim dizalicama topline zrak/voda. Osim toga, ulaganje je obuhvatilo i djelomičnu modernizaciju klimatizacije zatvorenog bazena te zamjenu vanjske rasvjete s visoko učinkovitom LED rasvjetom.

Valamar kontinuirano ulaže velika sredstva u energetsku učinkovitost i projekte zaštite okoliša, što obuhvaća i aktivnosti na području smanjenja potrošnje fosilnih goriva. Valamar je uvođenjem 100 posto električne energije iz obnovljivih izvora u okviru projekta ZelEn smanjio izravnu i neizravnu emisiju stakleničkih plinova za više od 70 posto. U narednom razdoblju u planu je i dalje smanjivati emisije stakleničkih plinova te implementacijom obnovljivih izvora energije u potpunosti istisnuti loživo ulje iz objekata.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.