Sajam putovanja i slobodnog vremena “Ferien-Messe Wien 2023” nije mogao proći bez članova Fijet-a

Sajam putovanja i slobodnog vremena “Ferien-Messe Wien 2023” nije mogao proći bez članova Fijet-a

 Više od 500 izlagača iz oko 70 zemalja, uključujući Hrvatsku koja je i zemlja partner, okupilo se u Beču na Međunarodnom sajmu slobodnog vremena, putovanja i odmora Ferien-Messe. Sajam je otvoren do 19. ožujka, a očekuje se oko 160 tisuća posjetitelja.

Ferien-Messe je najveći međunarodni sajam turizma za poslovnu i širu javnost u Austriji, a ovogodišnja zemlja partner Hrvatska ujedno je među četiri najpoželjnije destinacije za austrijske turiste. Šarena je to lepeza destinacija i stilova putovanja, gdje su dobrodošla iskustva austrijske turističke industrije ali i medija te Sajam putovanja i slobodnog vremena “Ferien-Messe Wien 2023” nije mogao proći bez članova Fijet-a pa tako ni predstavnika FIJET-a Hrvatske.

U Beču je i Izaslanstvo Tuniskog turizma, a Tijani Haddad, predsjednik FIJET-a tu je kao jedan od članova svog državnog izaslanstva i Fijeta kao svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu. Ministarstvo turizma i Turistička zajednica Hrvatske predstavljaju državu partnera i Hrvatski turizam je u prvom planu odmah iza zemlje domaćina, a članica Fijeta Hrvatska i direktorica TZ Sveti Ivan Zelina, Marinka Zubčić sudjeluje na sajmu kao jedna od članica i prezentatorica u okviru hrvatskog izaslanstva.

Naravno da turistički novinari kao profesionalci igraju ključnu ulogu u tom specijaliziranom novinarstvu te su na sajmu i kolege Sisi Munc iz Austrije, Đorđe Mihajlović iz Srbije i Ingrid Zalneva iz Austrije i Slovačke.

(Fotografije: Marinka Zubčić, Sisi Munc, Đorđe Mihajlović, Ingrid Žalneva)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.