Gradonačelnica Čakovca na svečanoj sjednici Grada prijatelja – Nagykanizse

Gradonačelnica Čakovca na svečanoj sjednici Grada prijatelja – Nagykanizse

Grad Nagykanizsa proslavio je svoj dan nizom manifestacija. Kao posebna gošća gradonačelnika Lászla Balogha ove je godine na svečanoj sjednici bila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Naglasak je programom i obraćanjima stavljen na suradnju, prijateljstvo i zajednički napredak, koje godinama njeguju i provode upravo Čakovec i Nagykanizsa.

Naime gradovi su prijatelji od 2005. godine potpisivanjem Povelje o prijateljstvu te surađuju već 17 godina. U tom je razdoblju proveden velik broj projekata s naglaskom na kulturu, a čelnici oba grada složili su se kako će u narednom razdoblju obuhvatiti projekte u obrazovanju i gospodarstvu.

Čakovečka gradonačelnica naglasila je da između dva grada ima mnoštvo poveznica te da suradnjom možemo doprinijeti razvoju obiju sredina. Primjerice, u Nagykanizsi bi se uskoro trebao izgraditi Znanstveni park koji bi iz temelja trebao promijeniti gospodarsku sliku, ne samo Nagykanizse, već i okolnih gradova i regija. Park može biti spona koja će povezivati poduzeća, srednje škole i fakultete iz susjednih područja Mađarske, Hrvatske i Slovenije, a posebno će biti usmjeren na razvoj i poticanje tehnologija i proizvodnih procesa usmjerenih kružnom gospodarstvu. Čakovečka gospodarska komora već od ranije ima potpisan Sporazum sa svojim kolegama iz Nagykanizse, a poduzetnici iz oba grada godinama uspješno surađuju.

Dogovoren je i uzvratni posjet gradonačelnika Balogha Čakovcu, za kraj svibnja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.